Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Een voorbeeld van een padelbaan.
• Een voorbeeld van een padelbaan. (Foto: stockfoto)

HLTC Bergvliet hoopt op padel in jubileumjaar

  •   146 keer gelezen   Sport

HAASTRECHT • HLTC Bergvliet hoopt de viering van het vijftigjarig bestaan kracht bij te zetten met de aanleg van twee padelbanen. "Het zou onze mogelijkheden enorm vergroten", zegt voorzitter Bert van Noord.

Bergvliet zou hiermee de eerste tennisvereniging in de wijde regio zijn met deze nieuwe tak van sport. Padel, een mix van tennis en squash, wordt gespeeld op een kleinere baan dan tennis. Door glazen wanden rondom het speelveld blijft de bal langer in het spel.

Kans
Van Noord over de kans van slagen van de padelbanen: "We zijn nu druk bezig om de financiering -de kosten zijn geraamd op anderhalve ton- rond te krijgen. Dat doen we door crowdfunding onder de leden, het aangaan van een lening en we hopen op een bijdrage uit de bosa-regeling, een subsidieregeling voor sportverenigingen."

Padel is een welkome aanvulling op tennis, vervolgt Van Noord: "Tennis is best een technische sport, padel is wat eenvoudiger onder de knie te krijgen. Voor oudere leden biedt het uitkomst om langer door te kunnen sporten."

Jeugd
De Haastrechtse tennisvereniging beschikt nu over zes gravelbanen. De padelbanen zijn op het grasveld over de sloot, in eigendom van Bergvliet, voorzien. "De vereniging telt op dit moment ruim driehonderd leden. We hebben ons de laatste jaren gericht op de aanwas van onderaf en dat is gelukt. Nu is het de uitdaging om deze jongeren ook 'vast' te houden. Padel is ook voor hen een leuke verbreding van het aanbod."

Bergvliet start het jubileumjaar met een feestelijk openingstoernooi op zaterdag 30 maart. Er is een receptie voor genodigden en leden, waarbij het bedoeling is dat burgemeester Cazemier samen met het jongste lid van de vereniging, Yara van Leeuwen, de jubileumvlag hijst. Het openingstoernooi begint om 14.00 uur; de vlag gaat rond 16.30 uur in top op sportpark Wilgenoord.

Ook de clubkampioenschappen op 31 augustus zullen een feestelijk tintje hebben. De voorzitter tenslotte: "Het zou mooi zijn als we het jubileum kracht bij kunnen zetten met de aanleg van de twee padelbanen. Vijftig jaar geleden staken enkele Haastrechters hun nek uit om een tennisvereniging op te richten, nu doen we dat opnieuw met padel."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK