Foto: wijntjesfotografie.nl

Benschop glijdt na verlies af naar gevarenzone

  •   97 keer gelezen   Sport

BENSCHOP • Benschop verloor in eigen huis kansloos met 1-3 van het Baarnse TOV, de nummer een-na-laatst. De onderste ploegen in 2B (West 1) pakken wekelijks punten, waardoor de Benschoppenaren in hun jubileumjaar nog maar twee punten boven de nacompetitiestreep staan.

Benschop-coach Emanuel Sluis zag zaterdagmiddag een team, dat geen schim was van het elftal dat een week eerder een 3-3 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen BFC. "We speelden toen als een collectief," aldus Sluis. "Voor mij was het verrassend dat we ons nu zo lieten overrompelen. TOV kwam hier voor de punten en dat straalden de bezoekers ook uit. Als promovendus wisten we dat het een moeilijk seizoen zou worden. We zullen aan de bak moeten."

Assisteren
Al in de eerste minuut moest Niels Beeres zijn doelman Mitchell van Oort op de doellijn assisteren om een achterstand te voorkomen. In de rammelende defensie ontbrak Jurgen Ruitenbeek, waardoor rechtsback Remco van Wijngaarden in het centrum van de verdediging stond opgesteld. Bryan de Boer nam diens plaats in.

De Baarnse aanvallers waren de Benschopse laatste linie meerdere keren de baas. De handige Tim Suik ontfutselde Van Wijngaarden de bal en opende de score. De thuisclub sputterde even tegen – Jeroen Roodenburg stuitte op de Baarnse sluitpost -, maar daarna kwamen de blauw-witten niet meer in het stuk voor. Vlak voor rust verraste Sander Lambrechts doelman Van Oort met een lage schuiver in de uiterste hoek.

In de tweede helft namen de 17-jarige Bas Nobel en mannetjesputter Tamer Ugur de plaats in van de onzichtbare Jonathan Antonio en Van Wijngaarden, die zijn dag niet had. Voor Nobel was het de derde keer dat hij speeltijd kreeg. "Ik vind het gaaf, dat ik bij de selectie zit," vertelde de speler van Benschop Onder 19 na afloop. "Het spel gaat een stuk sneller en ik merk dat ik fysiek nog tekort kom. Vandaag misten we scherpte om het TOV moeilijk te maken. Het samenspel kan ook beter. Ik ga mijn uiterste best doen om een basisplaats te veroveren."

Weinig overtuiging
Benschop ging met weinig overtuiging op jacht naar de aansluitingstreffer en gaf daarbij zoveel ruimte weg, dat Tim Suik bij een counter ongehinderd op Van Oort kon afgaan. Hij maakte geen fout en bracht de marge op drie.

Reda Reddam nam de plaats nog in van Roodenburg, maar al snel imiteerde hij zijn ploeggenoten met foutieve balaannames, verkeerde passes en mislukte een-tweetjes. De kritische 'vijfde colonne' werd er gek van. De eretreffer van David Verweij, die de bal uit een vrije trap knap langs de muur tegen de touwen mikte, kon het humeur van de morrende aanhang niet verzachten. "Het zal toch niet gebeuren, dat wij in ons jubileumjaar (op 1 mei bestaat Benschop 50 jaar, red.) nacompetitie voor lijfsbehoud moeten gaan spelen," mopperde een van hen.

Een blik op de competitiestand toont dat het nog slechter kan aflopen voor Benschop. Hekkensluiter Odysseus'91, dat de laatste weken punten sprokkelt, staat met nog zeven duels te gaan slechts zes punten achter. 

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK