Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Van titelkoorts geen sprake bij Thor-dames

  •   418 keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • Hoewel de volleybalsters van Eetcafé 't Centrum/Thor hun positie als koploper van de tweede divisie C versterkten door een 4-0 overwinning op AVV Keistad, is een mogelijk kampioenschap nog geen gespreksonderwerp in sportcentrum De Waard.

"Wij zijn niet extra gespannen door de laatste ontwikkelingen in de competitie", stelt trainer/coach Sieme Boom. "De doelstelling was een plek bij de eerste twee. Die hebben we reeds bereikt en komt ook niet meer in gevaar."

Ruime voorsprong
Thor en Armixtos hebben een ruime voorsprong op de rest. Deze teams gaan onderling uitmaken wie er kampioen wordt. Sieme Boom: "Daar worden we beslist niet nerveus van. De mindere fasen in de wedstrijd tegen Keistad gaven aan dat we hoog kunnen reiken, maar ook wel eens kunnen wegzakken. Dat hebben we vanmiddag overigens prima gecompenseerd door terug te vechten. Het kwam toen aan op karakter. We raakten niet in paniek en de wissels gaven aan dat we over een brede selectie beschikken."

Boom gaf met name tweede spelverdeelster Lotto Bijkerk een pluim. Zij nam Thor bij de hand en poetste in de tweede set een 12-18 achterstand weg. "Lotte wordt steeds beter. Ze is rustig en een ander type spelverdeelster dan Marit Geneugelijk. Daarom gunde ik haar veel speeltijd. Dat verdient ze ten volle." 

Pion
Bij 19-18 ontstond een fel gevecht om de setwinst. Daarin onderscheidde ook Kyra Straver zich door enkele aanvallen met een harde smash af te ronden.

Dat Kyra een belangrijke pion is in de formatie van Sieme Boom blijkt uit het feit dat Thor haar thuiswedstrijden van 17.30 uur naar 13.30 uur heeft verplaatst, omdat de aanvalster 's avonds met haar partner haar drukke cafetaria Den Uijl moet runnen. "Dat is een bijzondere geste van Thor", zegt ze. "Ik train ook slechts één keer per week. Ik weet niet of ik die uitzonderingspositie ook volgend seizoen kan innemen. Als Thor promoveert naar de tweede divisie wordt het volleybaltechnisch misschien een ander verhaal. Maar dat zien we dan wel weer. Ik volleybal graag en ben pas 24 jaar. Maar het werk gaat voor uiteraard."
 
Verschil
Thor begon sterk tegen Keistad, maar viel bij 15-12 terug. De bezoekers gaven prima partij en hadden goed zicht op de aanval van de Bergambachtse brigade. Het verschil was minimaal, ook al bleef Thor aan de goede kant van de score.

Bij 20-20 had Thor meer power in huis en mocht Nikki van Herk de ballen hard tegen de grond slaan: 25-20.

De tweede set was cruciaal voor het verdere verloop. "We schrokken van een sterke servicebeurt van Keistad. Toen moesten we even zoeken naar het juiste antwoord", sprak libero Julia van der Wal na afloop. "Gelukkig kwam we goed terug."

Daarmee was de strijd gestreden. In de derde en vierde set was er niets meer aan de hand en boekte Thor de maximale score via 25-13 en 25-20.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK