Afbeelding

KDO Krimpen op meerdere fronten succesvol

Sport 371 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • KDO Krimpen kwam zaterdag op verschillende disciplines in actie.

De turnselectiemeisjes werkten hun tweede ronde competitie in rayon Rotterdam Noord en de districtwedstrijd in Amsterdam af. De rhönraders draaiden hun districtwedstrijd in Capelle aan den IJssel.

De peuters en kleuters gingen in Krimpen aan den IJssel voor hun Nijntje Beweegdiploma.

Medailles
De rayonwedstrijd voor de turnsters in Rotterdam Noord was de tweede op rij. Hier werden op basis van de totaalscores de medailles verdeeld.

Bij de pupillen 1, 2 en jeugd 1 meisjes D3 behaalde KDO Krimpen de eerste plaats met Merel, Lisa en Michelle. Suzanne werd bij de pupillen 1 tweede. In Amsterdam turnden de instappers D1 hun eerste districtswedstrijd. Günes werd derde en plaatste zich hiermee voor de districtfinale van Zuid-Holland. Deze vindt op 29 juni plaats in Woerden.

Voor de rhönraders was de districtswedstrijd de laatste mogelijkheid tot plaatsing voor het NK voor de vier hoogste niveaus. Het lukte alle negen deelnemers van KDO. Zij sleepten in de drie ronden gezamenlijk maar liefst negen medailles in de wacht.

Voorbereiden
Het Nijntje beweegdiploma in Krimpen aan den IJssel was voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het is een module die jonge kinderen door middel van verschillende beweegvormen voorbereidt op alle vormen van sport. De kinderen hebben laten zien dat ze kunnen rollen, zwaaien, schommelen, springen, hinkelen, gooien, vangen en nog veel meer. Alle kinderen verdienden het Nijntjediploma.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden