Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Yael van Heemst Nederlands kampioene judo

  •   610 keer gelezen   Sport
• Yael van Heemst met al haar medailles, behaald op NK's.
• Yael van Heemst met al haar medailles, behaald op NK's.

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Yael van Heemst is zaterdag in Den Haag Nederlands kampioene judo geworden.

Haar gewichtsklasse tot 70 kilogram was sterk bezet en telde 25 deelnemers, van wie er zeker zeven kans maakten op de titel.

In de eerste ronde stond de 16-jarige Krimpense tegenover Van Geytenbeek, die ze met een schouderworp op haar rug gooide. Vervolgens mocht Yael het opnemen tegen Enklaar, bij wie ze dit kunststukje herhaalde. In de kwartfinale had ze een zware tobber aan de sterke Hector, welke partij ze nipt won.

In de halve finale vloerde ze haar opponente met een harde beenworp om in de finale tegenover de Haagse Schutjes te staan. Yael liet er geen misverstand over bestaan wie dit jaar de sterkste was en haalde de Nederlandse titel binnen met een snoeiharde schouderworp, goed voor een ippon.

Na eerder vijf keer brons en één keer zilver op het NK te heben behaald was het zaterdag dan eindelijk raak.

Vermeldenswaard is verder dat Yael een week eerder in Almere -tijdens het Nederlands Kampioenschap in de hogere leeftijdscategorie tot 21 jaar- al beslag wist te leggen op de bronzen medaille.

De rest van het seizoen zal in het teken staan van de European Cadet Cups in Berlijn en Teplice, waar Yael kwalificatie voor het EK, WK en de Jeugd Olympische Spelen zal proberen af te dwingen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }