• Vrienden van STV Lekstreek hebben zich in Concordia in Haastrecht verzameld om hun clubgenoot Patrick Roest voor het grote scherm aan te moedigen.
• Vrienden van STV Lekstreek hebben zich in Concordia in Haastrecht verzameld om hun clubgenoot Patrick Roest voor het grote scherm aan te moedigen. Foto: Stephan Tellier

STV Lekstreek juicht mee met topprestatie Patrick Roest

Sportt 1.322 keer gelezen

CALGAGRY/LEKKERKERK • Patrick Roest is zondagavond in Calgary voor de tweede keer wereldkampioen allround schaatsen geworden. Vrienden van zijn schaatsclub STV Lekstreek waren in het Haastrechtse Concordia bijeen om de verrichtingen van hun clubgenoot live te volgen.

Uitbater Rob van Zuylen van het theater had gezorgd voor een groot projectiescherm en de zaal was door de Lekstrekers versierd met clubvlaggen. In een uitbundige sfeer bleef het tot het laatste moment spannend. De ontlading was groot toen Patrick om precies 23.24 uur de finishlijn passeerde en zijn wereldtitel prolongeerde.

Vlak na het Wilhelmus hadden Patrick's vrienden live contact met hem via Facetime waardoor de nieuwe wereldkampioen de uitbundige sfeer in Haastrecht een beetje kon proeven.

Organisator Sven Slingerland sprak namens zijn club van een onvergetelijke avond met zo'n 75 toeschouwers.

Patrick zal volgend weekend nog deelnemen aan de wereldbekerfinale in Salt Lake City. Daarna wacht hem ongetwijfeld een bijzondere ontvangst in zijn eigen Lekkerkerk.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Ontlading als het daadwerkelijk zover is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden