• Doelman Jeroen Both brengt redding.
• Doelman Jeroen Both brengt redding. Foto: wijntjesfotografie.nl

Kelderkraker staartclubs eindigt onbeslist

Sport 417 keer gelezen

POLSBROEK • Hekkensluiter SPV'81 speelde op eigen veld in een matige wedstrijd met 2-2 gelijk tegen nummer-een-na-laatst De Rijnstreek. In de slotfase misten de Polsbroekenaren kans na kans op een tweede competitiezege.

De kelderkraker in de vierde klasse B miste bijna alle ingrediënten, die een voetbalwedstrijd aantrekkelijk maken. Passes van beide kanten kwamen zelden aan, het spelen van de lange bal leverde geen rendement op en foutieve aannames leidden constant tot snel balverlies.

In de Polsbroekse defensie hield Martijn Hakkenberg tot opluchting van SPV-trainer Gert Alblas het hoofd koel. Met correcte slidings neutraliseerde hij mogelijke doelkansen van De Rijnstreek, dat kort na rust aan de leiding kwam. Uit een indraaiende vrije trap schoot Tijmen Habben-Jansen raak.

SPV'81 kwam via een rake kopbal van Thomas Spelt - op aangeven van Marco Slingerland -snel langszij. Twee minuten later stond Sander Koolwijk op de goede plaats om de thuisclub op voorsprong te schieten.

Deze weelde konden de groen-witten niet dragen. Een opeenstapeling van fouten leidde de gelijkmaker in. Doelman Jeroen Both raapte in de ogen van arbiter Arie Lingen uit Gouda een terugspeelbal op en hij kende De Rijnstreek daarom in het zestienmetergebied een indirecte vrije trap toe. De inzet verdween dwars door de negenmansmuur(!) in de touwen.

In het slotoffensief bleef de winnende treffer uit. Beide trainers konden wel leven met het ene puntje. "In de tweede helft kregen we kansen genoeg, maar bij de 2-1 verkrampten we," analyseerde Alblas. "Het missen van scorend vermogen speelt ons al het hele seizoen parten."