Afbeelding

Bondswaardering voor jeugdraad MHCK

Sport 452 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De Koninklijke Nederlandse HockeyBond ziet de Jeugdraad van MHC Krimpen als goed voorbeeld voor andere verenigingen. 'Het orgaan is prima geschikt om jongeren meer inspraak in een vereniging te geven', meldt de bond in een lovend artikel op de website.

De Jeugdraad heeft bij MHC Krimpen al tot diverse succesvolle projecten geleid, weet de KNHB: 'Voorbeelden zijn het inhaken op de Zet je licht aan-actie van de ANWB, het instellen van een rookhoek en een gecombineerd trainingskamp met HC Feyenoord en HC Capelle. Daarnaast leidt een Jeugdraad tot een grotere betrokkenheid van jongeren bij de club, leren jeugdleden wat er komt kijken bij het runnen van een vereniging en kan de club profiteren van de frisse kijk van de jeugdleden'.

De Jeugdraad bestaat bij MHCK uit twee vertegenwoordigers per jeugdteam vanaf de E-tjes, met uitzondering van de A-junioren. Uiteindelijk hebben zich 24 jeugdleden aangemeld. Uit hun midden is een bestuur gekozen met een voorzitter, secretaris en penningmeester.

De KNHB over de Jeugdraad bij MHCK: 'De vergaderingen zijn besloten zodat de jongeren vrijuit kunnen spreken. De Jeugdraad heeft vooral een adviserende en initiërende functie. Ze voert de genomen besluiten in principe niet zelf uit, maar speelt ze door naar de verschillende commissies en vrijwilligers binnen de club. Om ervoor te zorgen dat de punten van de Jeugdraad serieus genomen worden, schuift het bestuur van de Jeugdraad aan bij de bestuursvergadering van het clubbestuur. Daarnaast adviseert MHC Krimpen de buren van HC Capelle bij het opzetten van een Jeugdraad'. 

Het bewuste webartikel staat hier

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden