• VC Krimpen was een maatje te klein voor Erasmus Volley.
• VC Krimpen was een maatje te klein voor Erasmus Volley. Foto: wijntjesfotografie.nl

VC Krimpen heeft het lek nog niet boven

Sportt 384 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Met het opheffen van heren-1 heeft VC Krimpen het lek nog niet boven. Het tweede team, dat uitkomt in de derde divisie, kan het niet bolwerken op landelijk niveau en staat op een treurige laatste plaats. 

De hoop is nu gevestigd op heren-3. Met diverse oud-spelers van heren-1 is het mogelijk dat dit geroutineerde team de titel grijpt in de promotieklasse. "En dan spelen we toch weer met een herenselectie in de derde divisie", zegt voorzitter Wouter van Nieuwenhuizen. "Niettemin was het wegvallen van heren-1 een forse klap voor de volleybalvereniging. Dat zeurt het hele seizoen door."

Bolwerk
Krimpen was een regionaal volleybalbolwerk, dat vijftien seizoenen stand hield op een heel behoorlijk niveau en zelfs een seizoen aan de topdivisie mocht ruiken. Prestaties uit het verleden geven echter geen garanties voor de toekomst. Toen twee spelers op het laatste moment overstapten naar Erasmus Volley in Rotterdam was de selectie van trainer/coach Wim Bruin te smal om door te gaan. In augustus werd de handdoek in de ring gegooid.

Diverse spelers van heren-1 schakelden meteen een tandje terug. Passer/loper Frank Blind was één van hen. "We hadden onze zakken vol van het gedoe. Ik train nu wekelijks met heren-2 en vandaag val ik een keer in bij heren-3. Het grote voordeel is een vrije zaterdag, maar ik mis de sfeer en de wedstrijden wel."

VC Krimpen probeert het herenvolleybal te behouden door bij de jongens een combinatieteam met het naburige Voleco te trainen. Wim Bruin heeft daar succes mee, maar is dat voor de lange duur? Van Nieuwenhuizen heeft geen idee. "Jongens vinden volleybal niet stoer. Die gaan tegenwoordig liever voetballen. Het barst van de volleyballende meisjes. De balans is volledig zoek."

Slikken
Terwijl de voorzitter wijst op de inzet van de leden om VC Krimpen vooruit te stuwen, moet heren-2 een 1-3 nederlaag slikken tegen Erasmus Volley. De tegenstander telt vier spelers, die tot vorig seizoen uitkwamen voor VC Krimpen.

In de eerste set houdt het spel van heren-2 niet over. Het heeft veel weg van campingvolleybal. Veel misverstanden en een beroerde pass zorgen voor een walk-over voor Erasmus. Aman de Rijke (ex-VCK) serveert 14 punten achtereen en zorgt persoonlijk voor een 1-20 (!) voorsprong. 

Bij 5-25 wordt VC Krimpen uit z'n lijden verlost. Gek genoeg maakt het pak slaag weinig indruk op de blauw-witten, want in de tweede set nemen ze revanche met 25-21. Daarna is de pijp leeg, ook al is het verschil met de opponent niet meer levensgroot. Met 19-25 en 20-25 bepaalt Erasmus Volley de eindstand op 1-3.

"Het ziet er somber uit voor heren-2", weet Van Nieuwenhuizen. "De kans op handhaving sla ik minder hoog aan dan een eventueel kampioenschap van heren-3. Daar houden we ons aan vast."

Fred de Groot, die het café-gedeelte van sporthal De Boog runt, merkt het aan de omzet. "Vroeger was het hier op de zaterdagmiddag volle bak bij heren-1. Dat is niet meer."

Pieter van der Laan
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden