Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ivo Sluis in de (met 1-3 verloren) wedstrijd tegen VEP.
• Ivo Sluis in de (met 1-3 verloren) wedstrijd tegen VEP. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Plezier staat bij Ivo Sluis (SPV'81) voorop

  •   keer gelezen   Sport

POLSBROEK • Ivo Sluis maakt met SPV'81 een minder seizoen mee. 'Balen', vindt de middenvelder, maar het plezier in het spel staat bij hem voorop.


Op zijn zeventiende debuteerde Ivo Sluis in de hoofdmacht, dat in die periode eveneens in de onderste regionen bivakkeerde. Met de komst van Frits van Dijk ging het beter en haakte de dorpsclub aan bij de middenmoot.

"Ik maakte deel uit van een sterke lichting, die zich bij de A-junioren opwerkte naar de tweede klasse," vertelt Sluis trots. "Tjardi Verkerk, Niek de Wit en ikzelf spelen van die lichting nu in het eerste. Jesse Kwakkenbos is helaas langdurig geblesseerd. Normaal gesproken speel ik op het middenveld, maar een plek in de spits of op de 'tienpositie' bevallen mij ook. Meestal scoor ik vrij makkelijk, alleen dit seizoen wil het nog niet echt lukken."

SPV'81 leverde ten opzichte van vorig jaar veel in. Spits Jan Doeland en doelman Johan de Vos stopten en de drie slechthorende spelers hielden het na het gedwongen vertrek van Raymond Lantinga, die dit trio als bondscoach van het nationale dovenelftal onder zijn hoed had, na een seizoen ook voor gezien.

"Vooral Mike van der Staal kon als spits beslissend zijn," vervolgt de logistiek medewerker bij Remia. "De communicatie in het veld met deze spelers verliep stroef, maar het was een mooie ervaring." Lachend: "Het was altijd een verrassing welke vrouwelijk tolk er op kwam draven."

Huidig SPV-trainer Gert Alblas, die onlangs zijn contract verlengde, geeft regelmatig de jeugd een kans. "We missen scorend vermogen door het gewoonweg ontbreken van voorhoedespelers. Christiaan de Vos is een optie, maar heeft aangegeven liever in het tweede te spelen. Thomas Spelt van JO19 heeft de snelheid en kan in de toekomst van waarde zijn. De enige wedstrijd die we wonnen was het uitduel tegen Bodegraven, waar onze oude trainer Frits van Dijk voor de groep staat. Ik denk dat we toen extra gemotiveerd waren. Vier van de tien verliespartijen gingen slechts met een doelpunt verschil verloren. Met wat meer geluk hadden we meer punten kunnen hebben."

SPV'81 is meer dan een voetbalclub. Polsbroek is een klein dorp en de kantine is de plaats waar de bewoners elkaar ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken.

"Ik heb geen enkele behoefte om elders te gaan spelen. Hier speel ik met mijn vrienden. Mijn ouders zijn ook betrokken bij de club en mijn twee zusjes hebben - weliswaar kortstondig – gevoetbald bij SPV. Er zijn hier het hele seizoen genoeg activiteiten. Zo organiseert elk seniorenelftal een keer per jaar een feest. Uiteraard verliezen we het presteren niet uit het oog. Het zit nu tegen, maar er zullen best weer betere tijden komen."

Zaterdag leed SPV'81 opnieuw een nederlaag. Tegen het Woerdense VEP gingen de Polsbroekers met 1-3 onderuit. SPV'81 blijft hierdoor op de laatste plaats staan. 

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten