Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Maarten Timmer laat zich 'niet meer  gek maken': 'Daar ben ik in gegroeid'.
• Maarten Timmer laat zich 'niet meer gek maken': 'Daar ben ik in gegroeid'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Maarten Timmer: 'BC Sluyk/Lekkerkerk is een groeidiamant'

  •   285 keer gelezen   Sport

LEKKERKERK • Jammer dat het eerste team van badmintonclub Sluyk/Lekkerkerk (BCL) aan het begin van de competitie niet scherp genoeg was. In die fase lieten de Lekkerkerkers punten liggen waardoor de koplopers BC Leerdam en BC Meershuttle uit Hoofddorp niet meer te achterhalen zijn.

BCL kijkt vanaf de derde plaats jaloers toe. "We moeten heel veel geluk hebben als we ons alsnog in de titelstrijd kunnen mengen", zegt speler Maarten Timmer.

Progressie
Timmer is niettemin tevreden over de progressie van het eerste team, dat verder uit Colin Barrow, Sanne van Buuren en het 18-jarige talent Chimay van der El bestaat.

"Vijf jaar geleden werden we kansloos uit de vierde divisie gekieperd. We kwamen vooral gogme en mentale weerbaarheid tekort en verloren aan de lopende band. Kwalitatief deden we niet veel voor onze tegenstanders onder. Toen we het jaar daarop weer promoveerden naar de vierde divisie kwamen de opponenten niet meer zo makkelijk van ons af."

BCL heeft dus zijn lesje geleerd. Timmer: "Sindsdien hebben we steeds een stapje omhoog gemaakt. De huidige derde plek hebben we verdiend. Onlangs versloegen we koploper BC Leerdam met grote cijfers: 7-1. Dat zegt iets over onze kracht. Gelet op de ontwikkeling van de jeugd, die ik met mijn zus Laura train, durf ik te stellen dat deze club steeds meer talenten zal voortbrengen. Dat zie je aan de vaardigheden van de jongeren. BCL is in mijn ogen een groeidiamantje."

Plafond
Maarten Timmer loopt al wat jaren mee, maar zit nog niet aan zijn plafond. De 28-jarige social media-adviseur van de RET in Rotterdam meent dat je bij badminton vooral door ervaring en inzicht in deze sport stappen kan maken.

"Ik laat me niet meer gek maken door mijn tegenstander. Hoewel er fysiek nauwelijks iets kan gebeuren tussen badmintonners, leent een wedstrijd zich prima voor trucs. Daar moet je in groeien."

Sfeer
De Lekkerkerker roemt de sfeer in het team. "We steunen elkaar volop, geven aanwijzingen, spelen serieus, maar tegelijkertijd heel ontspannen. Dan houd je het lang vol met z'n vieren. De samenstelling is in al die jaren nauwelijks gewijzigd. Michelle de Jager haakte af na haar zwangerschap. Daarvoor is Chimay van der El in de plaats gekomen. Ze kwam over van het derde team en moest even wennen aan het niveau. Halverwege de competitie deed ze volop mee. Dan zie je hoeveel talent ze heeft."

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK