Foto: wijntjesfotografie.nl

Stolwijker Remco Schellevis weer van de partij in Benschop (Bereveldrit)

  •   264 keer gelezen   Sport

STOLWIJK/BENSCHOP • Wielrenner Remco Schellevis stort zich in de herfst- en wintermaanden op het veldrijden. De oud-voetballer van Stolwijk schuwt de bagger niet in de sterk bezette nationale crossen bij de amateurs.

De 34-jarige Schellevis rijdt nu zes seizoenen in het veld en dat verveelt hem nog geen moment. Een klassering bij de eerste tien is altijd zijn streven. Een podiumplek is hem dit jaar nog niet gegund. In het selecte gezelschap van zestig veldrijders, die hij elk weekeinde twee keer tegenkomt, rijden cracks die in het verleden uitkwamen bij de profs en eliterenners. "Daar kan ik nog niet tegenop," erkent hij, "maar ik maak nog altijd stappen. Wie weet, lukt het een keer als een parkoers op mijn lijf geschreven is."

Afwisseling
Half september begon het crossseizoen voor Remco Schellevis in België. In Knesselare pakte hij met zijn negende plaats zijn eerste top-10 notering. "Ik testte in dat eerste crossweekeinde mijn materiaal," vervolgt de adviseur risicobestrijding en bevolkingszorg, die deze taak uitvoert in Dordrecht. "Een week later begonnen de wedstrijden in Nederland. Met mijn vader, die mij met mijn moeder altijd vergezelt bij de veldritten, en mijn broers Rutger en Wouter vormen we Team Schellevis. We rijden in eigen kleding. Trainen doe ik bijna elke dag. De afwisseling is groot: ik wissel hardlopen, intervallen, duurtraining op de weg, krachttraining en technische oefeningen op de fiets in het veld zoveel mogelijk af."

Dit jaar blonk de Stolker uit op de EK Cross in Rosmalen. In zijn leeftijdklasse klasseerde Schellevis zich als zevende. "Op zo'n evenement zorg ik ervoor dat ik piek. Er staat veel publiek langs de kant en de entourage is fantastisch. Dan kan ik altijd wat meer. Ik nam ook deel aan het WK voor amateurs in het Belgische Mol. Ik werd daar als eerste Nederlander twaalfde in de uitslag. De Amerikaan Matt Shriver (39), technisch directeur van de wielerploeg Trek, zegevierde. Ik was rapper weg dan hij, maar hij achterhaalde mij al snel. Er zat veel loopwerk door het mulle zand in en dat lag mij wel. Van mij mogen de wedstrijden zo modderig zijn als het kan. "

Zijn vader zorgt tijdens de wedstrijden voor het schoonmaken van de fietsen, waardoor Remco van tweewieler kan wisselen: "Alle draaiende onderdelen lopen vol met modder en zand en dan is een fietswissel geen overbodige luxe. Ik moet het hebben van een snelle start en geef vervolgens gedurende 40 minuten vol gas. Ik zie dan wel waar ik uitkom. Mijn volgende piekmoment is de NK Cross op zaterdag 12 januari in Huijbergen."

Bereveldrit
Maar eerst wacht de Bereveldrit in Benschop, waar Remco zeker van de partij is. "Ik was er al eens vijfde. Ik voel me er thuis, want meestal is het daar een modderballet. Je rijdt langs een tribune waarvandaan de mensen de wedstrijd uitstekend kunnen volgen. Ik kijk er naar uit!"

Op de vierde editie van de Bereveldrit in Benschop komen zaterdag 29 december 300 veldrijders uit het hele land af. Op het parkoers rondom de voetbalvelden van zaterdagtweedeklasser Benschop rijdt de jeugd vanaf 10.00 uur zijn crossen. De nieuwelingen gaan om 11.45 uur van start. De amateurs en sportklassers horen om 12.30 uur het startschot. Stolker Remco Schellevis krijgt o.a. concurrentie van Bart Nap (Lopik) en Ando Overbeek (Schoonhoven). Nederlands kampioen Yannink Rumhart is de te kloppen favoriet. De masters-40+ starten om 13.30 uur. Matthieu Hendriks (Lekkerkerk) en Jaap den Ouden (Bergambacht) vertegenwoordigen de Krimpenerwaard. Een dikkebandenrace en een burgerronde sluiten de wielerdag af.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK