Dilettant en Lekkerkerk delen punten in matige derby

Sport 474 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • De Nederlek-derby Dilettant-Lekkerkerk verdiende geen winnaar en die kwam er ook niet. Het treffen aan de Tienweg in Krimpen aan de Lek eindigde in 1-1.

Vooral in de eerste helft was het spel aan beide zijden bar en boos. Pas nadat Alex Velsink de Lekkerkerkers in de tweede helft op een 0-1 voorsprong bracht door de bal na een hoekschop van Bart Sterrenburg langs Dilettant-doelman Jeremy Verhage te tikken, kreeg het treffen wat meer kleur.

Dilettant ging op jacht naar de gelijkmaker. Marnix van den Adel, die vanwege griep niet had kunnen trainen en in de tweede helft inviel, herstelde het evenwicht. Hij kopte de bal na een voorzet van zijn broer Jesper langs Lekkerkerk-doelman Robin Schiedon.

Daarna kon het even alle kanten op. De uitsmijter was voor Lekkerkerk. Middenvelder Pim Molenaar schoot de bal in de slotminuut uit een vrije trap keihard tegen de kruising. Dilettant haalde opgelucht adem.