Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Stolwijk lijdt kansloze nederlaag tegen HOV/DJSCR

  •   keer gelezen   Sport

STOLWIJK • Stolwijk verloor op eigen veld met 0-3 van het Rotterdamse HOV/DJSCR, dat met enkele ex-betaald voetballers in de gelederen een maatje te goot was.


Om een plek bij de beste zes op de ranglijst te bemachtigen was winst op de Rotterdammers noodzakelijk. Al snel werd duidelijk, dat het verslaan van HOV/DJSCR een (te) moeilijke opgave was. Op alle fronten waren de gasten slimmer, balvaardiger en fysiek sterker.

Oud-Cambuur- en FC Dordrecht-speler Rachid el Khalifi was bij alle Rotterdamse goals betrokken. Eerst ging de gehaaide spits in het zestienmetergebied handig naar de grond tijdens een duel met Menno Verkade. Scheidsrechter Wesley Thomas uit Amsterdam wees gedecideerd naar de stip en gaf Verkade, die volkomen overdonderd was, een gele kaart. El Khalifi velde hoogstpersoonlijk het vonnis.

Stolwijk herpakte zich, maar echt uitgespeelde kansen kreeg de hardwerkende thuisclub niet. Het vele balverlies leidde tot gevaarlijke counters van de bezoekers. Op het middenveld kon Joost van Niekerk, die in balbezit meteen twee Rotterdammers in zijn nek kreeg, het verschil niet maken. Voorin slaagde Rik van Eijk en Christian Both er evenmin in de ervaren defensie uit te spelen.

In de tweede helft tikte El Khalifi al snel de bal binnen, nadat Mounir Boukhari met een keihard schot het aluminium testte. Stolwijk-doelman Harvey van der Stelt voorkwam met enkele goede reddingen een grotere achterstand. Toen invaller Rowan Sloof een grote kans op de aansluitingstreffer liet liggen, verdween het geloof in een beter resultaat. Uitblinker El Khalifi had het laatste woord. 

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten