Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Thor bleef aan de goede kant van de score tegen Armixtos.
• Thor bleef aan de goede kant van de score tegen Armixtos. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Thor in zinderend duel langs koploper

  •   199 keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • In een zinderend duel versloeg het dames volleybalteam van Eetcafé 't Centrum/Thor in sportcentrum De Waard koploper Armixtos uit Amsterdam. Het werd na een pure slijtageslag uiteindelijk 3-2 via de setstanden 25-18, 23-25, 25-15, 19-25 en 15-13.

Aangemoedigd door fanatieke supporters en de spelers van heren-1, die vlak daarvoor Kalinko met 4-0 hadden verslagen, hield Thor in de zenuwslopende vijfde set het hoofd koel. Het laatste punt werd gescoord door Loran Kroon, die tot zaterdag weinig speelminuten achter haar naam had staan. "Ze heeft stalen zenuwen", meende haar teamgenoot Julia van der Wal. "Je moet het maar kunnen om bij 14-13 vanaf de driemeterlijn te scoren. Petje af, hoor." "Het ging echt niet vanzelf", gaf Loran Kroon later aan. "Mijn hart klopte als een bezetene toen ik de bal zag. Maar gelukkig was het raak."

Het resultaat was een collectieve vreugde-explosie van speelsters en coaches. Door deze zege is Thor nu virtueel lijstaanvoerder van de tweede divisie D. "En dat is toch iets om trots op te zijn", vond trainer Sieme Boom. "We werden nu geconfronteerd met een tegenstander van hoog niveau. Die moesten we onder druk blijven zetten met onze service om te voorkomen dat hun lange aanvalsters werden aangespeeld. Dat lukte vrijwel de gehele wedstrijd. Alleen de vierde set viel flink uit de toon. Toen dachten we dat we er al waren en zag je het team collectief instorten. Een dergelijke dip moeten we voortaan zien te voorkomen, maar al met al zijn we heel tevreden over de ontwikkeling van de selectie."

Teamassistent
Thor moest het stellen zonder Rienke Fijn (enkelblessure) en Joyce Geneugelijk (peesontsteking in knie), waardoor Boom en Vogelzang een beroep deden op teamassistent Lydia Bons om het wedstrijdtenue aan te trekken. Zij moest de middenaanval versterken.

In eerste instantie hoefde ze niet in actie te komen, want de Bergambachtse volleybalsters gaven vol gas. Hoewel de tweede set ternauwernood verloren ging, was Thor in de eerste en derde set dominant. Spelverdeelster Marit Geneugelijk kon naar hartelust combineren.

Daarom was het opmerkelijk, dat de thuisclub de zaak niet afmaakte in de vierde set. Opeens lukte aanvallend niets, viel de servicedruk weg en was de pass onder de maat. Armixtos kreeg weer hoop en liet in die fase zien waarom de Amsterdamse ploeg de lijst aanvoert.

Het pleit voor het karakter van Thor dat het team niet in paniek raakte. Hoewel de koploper flink tegensputterde, bleven de Bergambachtse volleybalsters aan de goede kant van de score: 15-13.

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK