Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Lopik wint weer niet van Benschop

Sportt 509 keer gelezen

LOPIK • Het lied 'Waar is het feestje! Hier is het feestje!' schalde zaterdagmiddag provocerend uit de kleedkamer van Benschop, dat buurman Lopik zojuist met 0-3 had geklopt.

Tot de 20ste minuut ging de strijd gelijk op. Een in de ogen van de Lopikenaren dubieuze rode kaart voor verdediger Dave van de Akker, die de rappe Patrick Maton onderuithaalde, kantelde het duel in het voordeel van de bezoekers.

Het Lopikse publiek had zich verheugd op een spannende derby, waarin de thuisclub nu eens aan het langste eind zou trekken. De bezoekers loerden in de beginfase op de counter, toen Lopik gegroepeerd optrok naar het zestienmetergebied van de Benschoppenaren. Lopiker Jonathan Werrie, die flink aangepakt werd, blonk in die fase uit op het middenveld. De defensie van het elftal van Emanuel Sluis stond echter als een huis. De backs Remco van Wijngaarden en Mike Vergouw gaven hun tegenstanders Jordy Keja en de opkomende rechtsachter Melvin Lamens nauwelijks ruimte in de mannelijke duels. Lopik-spits Ardy de With zag ook geen kans zich langs het centrale verdedigingsduo Niels Beeres/Jurgen Ruitenbeek te worstelen.

Benschopper Patrick Maton, die in de eerste competitiewedstrijd zijn been brak, liet zien volledig hersteld te zijn en maakte het de Lopiks defensie erg lastig. In een duel met Van de Akker kwam hij ten val. Arbiter David Vriesenga uit Bilthoven twijfelde geen moment en gaf de onfortuinlijke verdediger, die zijn ogen niet kon geloven, direct rood. Dave van de Akker terugblikkend na afloop: "Ik ging met een tackle voor de bal, maar raakte Maton, die viel, volgens mij niet. De scheidsrechter gaf aan dat ik een doorgebroken speler met een scoringskans onderuit haalde. Onzin, Tom Grootendorst stond nog vlakbij en had hem kunnen opvangen."

De toegekende vrije trap leverde niets op, maar Lopik-trainer Bertus van Schaik, wiens gezicht op onweer stond, zag de bui al hangen. "Deze scheidsrechter voelde de derbysfeer totaal niet aan. Daarna gaf hij ons nog vier keer geel. Elk jaar is het raak als wij tegen Benschop spelen. De arbitrage hebben we nooit mee."

Met een man minder kwam Lopik een aantal malen te laat om een Benschopse doelpoging te voorkomen. Martijn de With opende voor rust de score, nadat Davy Boon na een blessurebehandeling even buiten de lijnen stond. In de tweede helft gooiden David Verweij en Patrick Maton met twee knappe goals het duel op slot. Een opgeluchte Emanuel Sluis: "We blaakten vooraf bepaald niet van het zelfvertrouwen en ik vond ons veldspel niet best. Het mannetje extra gaf ons de gelegenheid om het verschil te maken. De terugkeer van Patrick Maton en Jimmy Vendrig, die dit seizoen voor het eerst meedeed, pakte goed uit."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 4 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 6 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden