• Aan strijd ontbrak het zaterdag bij SPV'81 niet.
• Aan strijd ontbrak het zaterdag bij SPV'81 niet. Foto: wijntjesfotografie.nl

SPV'81 doet zichzelf weer tekort

Sport 507 keer gelezen

POLSBROEK • SPV'81 verloor na een 1-0 voorsprong alsnog met 1-2 van Moordrecht. De Polsbroekenaren staan nu nog vaster op de laatste plaats.

In een wedstrijd met veel strijd zocht de thuisclub voorzichtig de aanval op. Moordrecht verdedigde stug en gaf weinig kansen weg. Vlak voor rust leverde een aanval uit het boekje de openingstreffer op. Aris van der Vlist brak door op links en uit diens voorzet scoorde Sander Koolwijk.

In de tweede helft probeerde SPV'81 de marge te vergroten, maar drie levensgrote kansen werden om zeep geholpen. Sander Koolwijk, die uit een moeilijke hoek de doelman van Moordecht wilde passeren, verzuimde de geheel vrijstaande Martijn Hakkenberg aan te spelen. Een kopbal van Van der Vlist ging rakelings naast.

"Uit de daarop volgende tegenaanval kwam Moordrecht langszij," keek een balende SPV-trainer Gert Alblas terug. "Die domper werkte door in de wedstrijd."

In de slotfase gingen de gasten, die over ervaren spelers beschikken, er ook nog eens met de winst vandoor.

Het elftal van SPV'81 bestaat uit jonge spelers. Na het afhaken van doelman Johan de Vos en spits Jan Doeland werd de balans in het elftal minder.

"Ivo Versluis is met zijn 23 jaar een van de oudste spelers," vervolgt Alblas, die zaterdag dacht een kans te hebben op de tweede seizoenszege. "Dit is al de vierde wedstrijd die we met klein verschil verliezen. De kansen die we creëren benutten we niet. Daarom vind ik dat we onszelf tekort doen."