Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

David Verweij hoopt op herstel, te beginnen tegen Lopik

  •   239 keer gelezen   Sport

BENSCHOP • De tegenvallende competitiestart van zaterdagtweedeklasser Benschop had David Verweij niet zien aankomen. De topscorer van de blauw-witten weet echter zeker dat het goed komt met de promovendus.

Benschop won pas twee van zijn zeven wedstrijden, maar het maken van doelpunten hoef je de 23-jarige David Verweij niet te leren. De boomlange spits is kopsterk, een prima aanspeelpunt, sterk aan de bal en hij staat met zijn 'torinstinct' vaak op de goede plaats om kansen te verzilveren. In de jeugd scoorde de Benschopper al aan de lopende band. Zes jaar geleden maakte hij als B-junior zijn debuut in de hoofdmacht, dat toen eersteklasser was.

Leermoment
"Benschop stond stijf onderaan en aan degradatie was niet te ontkomen," vertelt Verweij na het geven van een training aan een jeugdelftal. "De zeven wedstrijden die ik speelde waren een uitstekend leermoment. Ik kwam niet tot scoren, maar de ervaring in de duels die ik uitvocht met de sterke verdedigers kwam mij daarna goed van pas. Het seizoen daarop werden we weer kampioen in de tweede klasse en vond ik veertien keer het net. Al snel bleek dat het eersteklasserschap te hoog gegrepen is voor een dorpsclub als Benschop met 300 leden. We kregen na het stoppen van een aantal basisspelers een terugslag en zakten terug naar de derde klasse. Daar voelde ik me als een vis in het water. Op dat niveau is het uiteraard makkelijker scoren."

Twee jaar geleden sprak het bestuur zich uit, dat de hoofdmacht een herkenbaar team moet zijn met veel eigen jeugd en dat het zich moet kunnen handhaven op het niveau van de tweede klasse.

"Handhaving is nu ons streven, al hadden we gehoopt het beter te doen dan nu," vervolgt Verweij, die in het verleden aanbiedingen van hoger spelende clubs afsloeg. "Benschop is echt mijn club. Iedereen kent iedereen en na de trainingen en de wedstrijden op zaterdag is het altijd heel gezellig in de kantine."

Streekderby
Dit seizoen treft Benschop een aantal clubs uit de regio. "Vooral de duels met Lopik, waar we komende zaterdag tegen spelen, zijn bijzonder. Ik ken de meeste spelers, omdat ik in de jeugd al veel tegen hen speelde. Vorig jaar wonnen we in Lopik met 0-1 en was ik de matchwinnaar. Daar teken ik opnieuw voor. Het komt overigens goed uit dat we een vrij weekend hebben gehad voorafgaand aan de streekderby. Er liepen wat spelers met pijntjes rond, die nu even rust hebben gekregen."

Het vertrouwen bij trainer Emanuel Sluis en zijn manschappen is groot. "Het elftal moet zijn draai nog vinden," aldus Verweij, die in de zeven competitieduels zeven keer scoorde. "Door alle blessures hebben we nog niet een keer in dezelfde samenstelling gespeeld."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK