Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jari van der Stok heeft zijn draai gevonden bij Haastrecht.
• Jari van der Stok heeft zijn draai gevonden bij Haastrecht. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Jari van der Stok van Haastrecht 4 naar het eerste

  •   559 keer gelezen   Sport

HAASTRECHT • De voormalige vierde-elftalspeler Jari van der Stok (23) veroverde dit seizoen een basisplaats bij zondagderdeklasser Haastrecht. Een eerdere doorbraak bleef uit, omdat de Haastrechtenaar zijn bijna afgeronde studie Agrotechnologie aan de Universiteit van Wageningen voorrang gaf.

In zijn tienerjaren kwam Jari van der Stok uit voor Jodan Boys, omdat zijn ouders daar speelden. Het was een goede leerschool. De selectie-elftallen van de Goudse zaterdaghoofdklasser speelden in landelijke competities. "Mijn studie in Wageningen slokte steeds meer tijd op," licht Jario toe in de gezellige voetbalkantine op sportpark Wilgenoord. "Ik kwam bij de senioren niet verder dan het derde elftal. Na het afronden van mijn Bachelor heb ik driekwart jaar rondgereisd in Nieuw-Zeeland. Nu volg ik een Masteropleiding van twee jaar."

Van der Stok verdiept zich in innovatieve en duurzame technologie voor de productie van voedsel en andere agrarische producten. In teamverband ontwikkelde hij in Wageningen een robot die het zaaien en de gewasbescherming van maïs mede helpt te automatiseren.

"Ik werk in mijn vrije uren bij een oom, die een melkveehouderij heeft aan de Steinsedijk," vervolgt de middenvelder. "De agrarische sector is volop in ontwikkeling. Het lijkt mij erg interessant om in de toekomst hierin werkzaam te zijn. Ik deel mijn tijd zo in, dat ik nu wel aanwezig kan zijn op de trainingsavonden."

Nadat hij terugkwam uit Nieuw-Zeeland haalden zijn vrienden hem over om bij Haastrecht te komen spelen. Jari: "Ik had totaal geen verwachtingen en sloot me aan bij het vierde. Ik was echter gewend om te presteren en dat kon ik niet in dit recreatieve elftal. Met onder anderen Ezra Hoefsmit sloot ik aan het begin van het seizoen aan bij de selectie van 37 man, die de nieuwe trainer Edwin de Bruin onder zijn hoede kreeg. Tot nu toe speelde ik alle oefen- en competitiewedstrijden in de hoofdmacht. Haastrecht 2 komt uit in de reserve eerste klasse en treft soms betere tegenstanders dan wij. Alle spelers kunnen goed met elkaar opschieten. Na de trainingen zit de kantine dan ook hartstikke vol. Qua gezelligheid ben ik op een prima plek terecht gekomen."

Het halen van een plek bij de eerste zes, welke ploegen halverwege dit seizoen in een nieuwe klasse gaan spelen om promotie naar de tweede klasse, is het doel van de zondagderdeklasser.

Jari: "De komende weken treffen we sterke tegenstanders, die dezelfde ambitie hebben als wij. Haastrecht heeft nog een jong elftal, dat moet groeien. Met mijn 23 jaar ben ik een van de oudsten. Mijn taak is om op het middenveld met Joeri Stauthamer en Joep Wijnands de aanval van de tegenpartij te onderbreken en vervolgens onze snelle aanvallers in stelling te brengen. Ik verwacht dat we ons plaatsen, want op elke positie beschikken we over prima spelers."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK