Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Piot Havik in de finale van de Sluitingskoers.
• Piot Havik in de finale van de Sluitingskoers. (Foto: Jan Butter)

Piotr Havik vindt zijn plek in het peloton

  •   274 keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Eliterenner Piotr Havik sloot het wielerseizoen in het Belgische Putte-Kapellen, achter de nieuwe Lotto-Jumbo-aanwinst Taco van der Hoorn, af met een tweede plaats in de Sluitingskoers.

Na een stroeve start vanwege maagproblemen kon Piotr Havik dit seizoen in grote wedstrijden met de besten mee. Hij won de Ronde van Overijssel, eindigde als vierde in de Ronde van Estland en scoorde tussen de gelouterde profs een zevende plaats in de Antwerp Port Epic.

Deze uitslagen leverden de wielrenner flink wat UCI-punten op. Wereldwijd staat de 24-jarige Beatcoureur van de 3.212 geregistreerde beroepsrenners op de 425ste plaats. Vlak achter Jos van Emden (Lotto-Jumbo) en oud-Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam, die in Franse dienst rijdt.

Appje
"Ik heb bewezen, dat ik op het hoogste niveau mee kan," zegt Piotr Havik strijdvaardig. "Een appje van Erik Breukink, die mij feliciteerde met mijn tweede plaats in Putte-Kapellen, is natuurlijk hartstikke leuk, maar een plaats in een procontinentaal team of Worldtourploeg is nog niet weggelegd voor mij. Bij Beat Cycling, dat plannen heeft om door te groeien naar een procontinentale status, heb ik het goed naar mijn zin. De ploegleiding ziet het in mij zitten en verbeterde mijn contract."

Piotr Havik gaat niet stil zitten na dit wielerseizoen. Om de dag werkt hij een duurtraining af. Half november neemt hij deel aan de Ronde van Panama, die uit tien etappes bestaat. "Ik probeer in drie of vier ritten voor de winst te gaan" kijkt Havik naar deze uitdaging uit. "

Na Panama zijn er enkele trainingskampen gepland in Spanje. Tussendoor rijdt Havik een aantal strandraces. "In Egmond-Pier-Egmond was ik al eens vijfde. Een podiumplek moet nu mogelijk zijn."

Zijn ambitie om door te stoten naar het hoogste niveau blijft overeind. "Ik zal dan wel nog betere uitslagen moeten rijden. Winst in een UCI 1.1-wedstrijd, zoals de Antwerp Port Epic of Veenendaal-Veenendaal Classis, zou mooi zijn. Het zou mijn kansen vergroten om de stap naar een topteam te maken."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK