Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Dijkloop prooi voor Maikel Stolwijk

  •   317 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Maikel Stolwijk richt zich de laatste tijd vooral op de halve en hele marathon, maar voor de loper van Leiden Atletiek was de 43ste Dijkloop van de Schoonhovense atletiekvereniging Avantri een prima training. Hij was de snelste loper op de 10 kilometer, die hij voltooide in 36.22.

Alleen de lange atleet Cornelis Verboom uit Krimpen aan den IJssel kon enigszins in zijn spoor blijven, maar de Krimpenaar was niet bestand tegen de tempoverhogingen van de Leidenaar. "Ik kwam een aantal keren terug, maar moest hem uiteindelijk laten gaan. Ik kan er niet mee zitten. De benen waren goed ondanks minder trainingsarbeid. Ik was een minuut sneller van vorige week. Dat zegt toch wel iets van de vorm."

Maikel Stolwijk stelde na afloop dat hij had genoten van de fraaie weersomstandigheden en het parcours. "In Leiden plensde het. Hier scheen de zon. Het was zelfs warm. Voor mij was dit ideaal."

Bij de dames kwam Saskia Nobel-de Regt als eerste over de streep. Zij is een fervent aanhanger van de bootcamp en beschikt daarom over een flinke conditie. "Ik loop nog niet zo lang wedstrijden, maar het gaat steeds beter. Ik won al eerder in Nieuwpoort. Het was dus mijn tweede overwinning."

Filimon Meles Chabe was op de 6 kilometer ongenaakbaar. De 18-jarige jongeling uit het Afrikaanse Eritrea woont met zijn gevluchte familieleden in Bergambacht en traint pas een jaar bij Avantri. Onder de hoede van routinier Ad Verhoeff gaat hij snel vooruit. "In het begin leek het nergens naar. Hij was houterig en liep stroef. Als je hem nu voorbij ziet scheren, vraag je je af waar het eindigt", stelde Verhoeff met enige trots. Meles Chabe ging rap over de dijk en gaf vervolgens vol gas in het Springerpark. Hij werd in 21.10 met grote voorsprong winnaar.

Maarten van Zetten van het Zoetermeerse ILION zegevierde op de halve marathon. Dat was opmerkelijk, want hij had zijn maatje Leen van der Lugt van PAC Rotterdam beloofd om als 'haas' te fungeren. Van Zetten nam voortdurend de kop en deed dat zo goed, dat de zege opeens binnen bereik lag. "We hadden geen bindende afspraken gemaakt. Daarom ben ik als eerste over de streep gekomen", aldus Van Zetten. Van der Lugt kon daar wel mee leven. "Maarten is gewoon sneller. Ik was niet goed genoeg om hem te lossen. Tja, dan word je tweede."
De Lekkerkerkse atletiekliefhebber Mels van de Ruit zag zijn pupil Sjaak van Milligen (Ouderkerk aan den IJssel) op de derde plaats eindigen. De voormalige kickbokser is in de ban van hardlopen geraakt. "Ik vind het een prachtige sport."

Organisator Avantri was tevreden over de opkomst. Vooral in de categorie jeugd was sprake van een flinke aanwas. "En daar moet je het op termijn toch van hebben", weet Verhoeff.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK