Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Junioren Gianni en Jordy vinden hun draai snel in Lopik 1

  •   618 keer gelezen   Sport

LOPIK • Zaterdagtweedeklasser Lopik heeft in Gianni de Bruin (16) en Jordy Keja (17) twee talentvolle basisspelers, die vroegtijdig de overstap maakten naar de senioren. Middenvelder De Bruin valt op door zijn tomeloze inzet en de rappe spits Keja is een nachtmerrie voor veel verdedigers.

Lopik-trainer Bertus van Schaik, die de dorpsclub binnen enkele jaren vanuit de kelder van het zaterdagvoetbal naar de tweede klasse bracht, is zeer te spreken over het duo: "Vorig seizoen lieten we af en toe twee spelers uit Jongens onder 19, dat in eerste klasse uitkomt, meetrainen met de selectie. Jordy kon het niveau fysiek al snel aan. Ik liet hem regelmatig in competitiewedstrijden na de rust invallen. In de nacompetitie vervulde hij een belangrijke rol. Gianni, die in Jongens onder 17 speelde, is een linkspoot, die ik door het tijdelijk wegvallen van Tom Grootendorst en Jordy van den Berg (geblesseerd) goed kon gebruiken. Ook hij blijkt een aanwinst. Dit seizoen zijn beiden basisspeler."

Sprokkelen
Lopik sprokkelde tot nu toe verrassend al de nodige punten bij elkaar. Jordy scoorde tegen Loosdrecht (3-2 zege) de winnende treffer. Gianni maakt helaas nu al de andere kant van de medaille mee. Tegen Almere haakte hij geblesseerd af.

"Ik maakte een onverwachtse beweging en voelde iets knappen in mijn knie," vertelt hij balend. "Ik heb na overleg met de artsen van de week een mri-scan laten maken, want als het tegenzit zijn mijn kruisbanden afgescheurd en zal ik lang moeten revalideren. Dinsdag (vandaag, red.) krijg ik de uitslag. Ik hoop dat het meevalt."

Beiden zijn goed opgevangen door de selectie. Jaco Borst en Davy Boon trainden Jordy in de jeugd. "Nu coachen zij mij in het veld," stelt de jongeling lachend. "Ik droomde bij de mini's al dat ik in het eerste speelde. Dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht. Fysiek is het zwaar en alles gaat ook sneller. Sinds twee jaar verbeter ik mij steeds en hopelijk zet deze trend zich voort."

Gianni viel al eerder op als talent. FC Utrecht, Ajax en Elinkwijk toonden belangstelling, maar Lopik is het helemaal voor de benjamin van de promovendus. "Ik vond het een hele stap om met het eerste mee te trainen, maar ik ben goed opgevangen. En ook de waardering van de mensen langs de kant doet mij goed."

Promotiewedstrijd
De beslissende promotiewedstrijd in Amsterdam-Zunderdorp tegen HBOK was tot nu toe het hoogtepunt voor de jeugdige talenten. Voor rust bereidde Gianni de openingstreffer voor en in de tweede helft kantelde het duel, waarin Lopik het bij een 2-2 stand moeilijk had, mede door de invalbeurt van Jordy. Een rake kopbal van Jaco Borst en een afstandsschot van Jonathan Werrie betekenden promotie.

Beiden zullen die wedstrijd niet snel vergeten: "Het feest begon meteen. De rondrit door Lopik op de platte kar was onvergetelijk. Hopelijk gaan we ons handhaven, maar het zal lastig worden."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK