Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bas Verdoold op het circuit.
• Bas Verdoold op het circuit. (Foto: Daniel Koning)

Bas Verdoold wint NK karten op TT Assen

  •   447 keer gelezen   Sport

ASSEN/STOLWIJK • Bas Verdoold heeft in zijn klasse  (Parolin Rocky 4takt) het NK karten in Assen gewonnen.

De jonge Stolwijker (10 jaar) streed afgelopen weekend samen met ruim dertig andere karters op het beroemde circuit in Assen om de Nederlandse titel.

Snelheid
Na een goede trainingsdag met zijn team NXT Racing zat de snelheid er goed in bij Bas. Tijdens de kwalificatie bleek dat de top-15 binnen een halve seconde van elkaar zat. Bas kwalificeerde zich op 0,03 sec. als tweede achter zijn teamgenoot Tim. Door goed samenwerken tijdens de eerste race kwam hij ook als tweede over de finish.

De tweede race had Bas een goede start. Hij pakte de koppositie over en kwam als eerste over de finish.

De laatste en beslissende race was erg spannend. Bas mocht als eerste starten, maar een paar ronden voor het einde lag hij op positie vijf. Door enkele mooie inhaalacties kwam hij toch als tweede over de meet en verzekerde zich daarmee van het kampioenschap, zijn eerste grote prijs.

Marcel Dekker
Bas raakte enthousiast toen hij op vijfjarige leeftijd met zijn vader vaak bij Marcel Dekker (autosport) ging kijken. Dat wilde hij later ook, dus begon hij met karten. Hij rijdt gemiddeld een keer per week; in de aanloop naar een NK wat vaker.

Zijn ambitie? Nog meer prijzen pakken en zodra het mag (vanaf 15 jaar) de autosport in. Het liefst in een 'dikke' raceauto.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK