Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het zonnige weer leidde zaterdag genoeg volk naar het sportpark.
• Het zonnige weer leidde zaterdag genoeg volk naar het sportpark. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Gouderak: wennen aan de nieuwe speeldag

  •   300 keer gelezen   Sport

GOUDERAK • Tot dit seizoen was Gouderak een verstokte zondagclub, maar ook de voetbalvereniging aan de Kattendijk moest er na ruim driekwart eeuw aan geloven: zeventig procent van de leden gaf op de extra vergadering de voorkeur aan voortzetting van hun hobby op zaterdag.

En als daarbij je standaardselectie zit, heb je geen keus. Voor Gouderak's nieuwe voorzitter Mark van den Oever was dat overigens geen halszaak. "Het is een hype. Diverse verenigingen zijn inmiddels overgestapt naar de zaterdag. En er zullen er nog wel meer volgen. We hebben het competitieprogramma op zaterdagen aangepast. We hebben per slot van rekening slechts een veld. Je moet dus schuiven. De ene week spelen de zes jeugdelftallen op dit veld en de andere week komen het eerste, tweede en dameselftal in actie. Zo zijn er geen problemen met de bezetting van de kleedkamers. Op zondag komen twee recreatieve teams aan bod. Wel hebben we ons contract met Fox Sports opgezegd. Het kostte niet alleen 1.200 euro per jaar, maar op zondag zijn er nu minder kijkers naar de eredivisiewedstrijden."

Bezoek
Het is ook de vraag of de nieuwe speeldag meer of minder bezoek oplevert. Dat zal het komende seizoen moeten uitwijzen. Voor en tijdens het treffen met HOV/DJSCR, dat na veel gemiste kansen uiteindelijk in een benauwde 1-0 overwinning eindigde, was het gezellig druk in en rond de kantine. Het fraaie weer had uiteraard een positief effect op het bezoek. Voor oud-speler Bas Overbeek een uitgelezen mogelijkheid om z'n oude makkers te zien, want hij voetbalt zelf op zondag bij de Goudse eersteklasser Olympia. "Nou ja, voetbal. Ik ben al vijf maanden geblesseerd. De achillespees protesteert. Ik zal geduld moeten hebben."

Afstemming
Overbeek was getuige van een duel met veel kansen. Gouderak had de Rotterdammers met grote cijfers kunnen verslaan, maar de afstemming tussen de aanvallers was niet optimaal. Spits Gerben Slaman stak de hand in eigen boezem. "Ik had er vijf moeten maken. Ik kan niet alles afschuiven op de matige voorzetten. Ik mis nog enig ritme. Het laatste half jaar was ik grensrechter. Ik hoop dat ik het scoren niet ben verleerd."

Trainer Raymond Noordam zag in ieder geval perspectief met de jonge groep, waarin Bob Olde Heuvelt er bovenuit stak. Hij leidde in de 83ste minuut de enige treffer in door na een vlotte actie in het strafschopgebied van de tegenstander Slaman een niet te missen kans te bieden. Deze bal ging er wel in en was voldoende voor drie verdiende punten. Dat er veel mogelijkheden om zeep werden geholpen, was voor trainer Noordam geen punt. "Laten we maar bescheiden blijven. Als je zes keer scoort val je op. Op een 1-0 zege reageert niemand."

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK