Stolwijk en Haastrecht winnen in aanloop naar derby

Sport 397 keer gelezen

STOLWIJK • Na een doelpuntloze eerste helft won Stolwijk op eigen veld met 4-0 van Cabauw, dat het na de eerste tegentreffer liet afweten.

De Cabauwenaren, die een rommelige voorbereiding achter de rug hebben, zaten niet goed in de wedstrijd. "Omdat onze velden vanwege de droogte niet bespeelbaar waren, werkten we de trainingen af op het kunstgras in Ammerstol en Bergambacht," zegt Cabauw-trainer Rob Wolsleger, die nog geen hecht elftal heeft kunnen smeden. "Het was voor iedereen een lastige periode. Veel kansen kregen we niet tegen Stolwijk. Alleen Rutger de Lang was dichtbij een doelpunt voor rust."

Stolwijk werkte hard en creëerde wel genoeg mogelijkheden, maar het maken van goals is nog steeds een probleem.

"Daar werken we hard aan," aldus Stolwijk-trainer Rob van Gardingen. "Na de openingstreffer van Chris Both ging het lopen. De weer herstelde Rik van Eijk maakte onze tweede goal. Ik miste deze zondag vijf man, onder wie Joost van Niekerk. De jongens die wel speelden, hebben hard gewerkt." Both en Simon Bos vonden nogmaals het net.

Erasmus-Haastrecht 3-5
Haastrecht won in Den Haag na een 0-3 ruststand met 3-5 van Erasmus. In de eerste helft overheerste Haastrecht en nam via Jos van Vliet, Thijmen Raateland en Lars Harmsen een 0-3 voorsprong. Erasmus kwam er niet aan te pas. "Tijdens de rust merkte ik dat de spelers al dachten de buit binnen te hebben," vertelde Haastrecht-trainer Edwin de Bruin. "De thuisclub scoorde al snel tegen. Het was aan de individuele kwaliteiten van enkele spelers te danken, dat we overeind bleven. Na de 1-4 van Raateland waren we nog niet bij de les."

De Hagenaars brachten door het afstraffen van twee Haastrechtse fouten de spanning met nog een kwartier te spelen weer terug in de wedstrijd. Een speler om het tij te keren heeft De Bruin nog niet, maar een doelpuntenmaker wel. Raateland schoot Haastrecht in veilige haven.

Aankomend weekend staat de derby Haastrecht-Stolwijk op het programma.