Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Schoonhoven boekt een 'historische' zege op FC Perkouw

  •   414 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Met een 3-0 zege op streekgenoot FC Perkouw rekende Schoonhoven af met een jarenlange frustratie.

De blauw-witten hadden sinds 2014 niet meer gewonnen van de dorpsclub uit Berkenwoude. De huidige selectie van FC Perkouw heeft echter teveel kwaliteit moeten inleveren om Schoonhoven van zich af te houden. Met name het gemis van linkerspits Elgar Mudde (gestopt) was merkbaar, want aanvallend was er onvoldoende scherpte. FC Perkouw heeft een smalle selectie voor voetbal in de derde klasse.

"Daar moeten we mee leven", stelde FC Perkouw-trainer Mark Buijs na afloop. "Het heeft geen zin om terug te kijken of te vergelijken. Drie aanvallers zijn gestopt of vertrokken. Dat moet je compenseren met strijd en beleving. Tegen Schoonhoven lukte het niet om te scoren. Daar zullen we dus eerst aan moeten werken."

Zijn collega Raymond van der Kort begroette juist een bredere selectie. Robin Heijkoop keerde terug van een lager elftal. Yannis van de Graaf (17) is beschikbaar als doelman en goaltjesdief Tiago de Vries is na lang blessureleed weer van de partij. Daarnaast had Van der Kort een brede bank met Ermin Begic, Deef Vermeulen en de jonge Eyoub Allaoui. De keuze is dus groot voor de oefenmeester van Schoonhoven en hij maakte er ook dankbaar gebruik van door in de tweede helft drie wissels in te brengen. Dat was nodig om het vechtvoetbal van FC Perkouw te ontregelen. "We hadden na de 2-0 een derde doelpunt moeten scoren. Die bleef uit en dan houdt je tegenstander hoop op een gelijkspel. Pas in de slotfase kwamen we in veiligheid. Daarom ben ik tevreden met de uitslag, maar nog niet met ons spel", aldus Raymond van der Kort.

Schoonhoven kwam via Tiago de Vries op 1-0. Hij haalde vanaf 20 meter hard uit en deponeerde de bal in de rechterhoek. Vlak voor rust zorgde Tom Kruiper na een ingestudeerde hoekschop met het hoofd voor 2-0. Kevin Guttink miste vervolgens een prima mogelijkheid om de aansluitingstreffer op zijn naam te zetten. Doelman Yannis van de Graaf redde met zijn voet. De 17-jarige goalie verving de geblesseerde Sjef van Vugt op overtuigende wijze. "Yannis keepte voorheen in de A1. Hij heeft een jaar in Frankrijk doorgebracht en is nu weer beschikbaar", meldde Van der Kort.

De tweede helft was van minder niveau. Schoonhoven werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder teruggedrongen. FC Perkouw kon echter niet toeslaan. Hoewel er hard werd gewerkt, ontstonden er nauwelijks mogelijkheden.

Daarom viel de laatste treffer aan de overzijde. Ermin Begic bood teamgenoot Amine Karroum na een indrukwekkende rush de mogelijkheid om zijn sterke spel met 3-0 te bekronen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK