Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De JCK-leden zijn blij met de nieuwe mat.
• De JCK-leden zijn blij met de nieuwe mat. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nieuwe dojo stimuleert Judoclub Krimpenerwaard (JCK)

  •   153 keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een splinternieuwe verende vloer zorgt voor minder blessures en mogelijk meer leden.

Judoclub Krimpenerwaard (JCK) is daarom verheugd dat My Health Club, eigenaar van de Krimpense sporthal, wilde investeren in een nieuwe mat. Directeur Maarten Vissering had wel enkele gesprekken met JCK-oprichter Daniël Ratzon nodig voordat hij de portemonnee trok, maar het enthousiasme van de 36-jarige judoka en de jarenlange samenwerking gaven de doorslag.

"JCK is een stabiele vereniging met circa honderd leden. Een nieuwe dojo is een stimulans. We willen ons meer zichtbaar maken met aanwezigheid op sportmarkten, uitnodigingen aan basisscholen en de lancering van een nieuwe website", gaf Ratzon aan.

Met de twee jonge judotalenten Emma Verweij en Julie Vennik werd de dojo zaterdagmorgen officieel geopend door het lint door te knippen. JCK heeft overigens in alle leeftijdscategorieën aanstormende toppers. Daarnaast is er aandacht voor recreatieve beoefenaars van alle leeftijden.

"Dat loopt dwars door elkaar heen. Plezier is belangrijker dan prestatie. Niettemin ben ik trots op de wedstrijdselectie en hun coaches die door het hele land reizen om aan toernooien deel te nemen", aldus Ratzon.

De oprichter ziet JCK als een grote familie. "Daarom zie je Krimpense judoka's, die op landelijk niveau doorbreken, vaak terug bij de club. Ook vrijwilligers staan ons graag terzijde. Dat zag je terug bij de aanleg van de vloer. Daar kwamen diverse leden assisteren."

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK