Afbeelding

Heren VC Krimpen doen stapje terug

Sport 308 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In plaats van in de tweede divisie komen de heren van VC Krimpen komend seizoen een stapje lager uit. Reden is de late en onverwachte overstap van twee spelers naar een andere vereniging.

Sportief gezien is dat balen voor de Krimpense volleyballers, die voorheen hoge ogen gooiden. Zo werd enkele seizoenen geleden nog het kampioenschap in de tweede divisie behaald en was Krimpen twee seizoenen geleden dicht bij promotie richting de topdivisie.

Het wegvallen van enkele oudere spelers afgelopen seizoen liet zich gelden, waardoor VC Krimpen terugviel naar de tweede divisie. Toch is er, zo kort voor de start van de competitie, het besluit genomen om nog een stapje terug te doen: de derde divisie dus.

"We wisten al dat enkele spelers zouden stoppen of door zouden gaan bij een andere vereniging", meldt Patrick Schmitt namens VC Krimpen. "Dit is destijds allemaal netjes besproken zodat onze technische commissie, samen met trainers Bruijn en Geurts, de nieuwe bezetting voor dit seizoen konden vormgeven."

Vervolgens: "Helaas werden we enkele weken geleden onaangenaam verrast door het plotselinge vertrek van twee spelers, die bij een andere vereniging gaan spelen. Hierdoor kwam de bezetting qua spelersaantal wel erg onder druk te staan. Na veelvuldig overleg is besloten de plek in de tweede divisie terug te geven en met een nieuw samengestelde formatie in de derde divisie uit te komen. Dit door het eerste en tweede team samen te voegen."

Het zestigjarige VC Krimpen heeft naast de drie herenteams komend seizoen vijf damesteams, twee recreantenteams en zeven jeugdteams.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden