Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

2Orange Open spreekt tennissers aan

Sportt 827 keer gelezen

HAASTRECHT • Over belangstelling voor het 2Orange-toernooi had HLTC Bergvliet niet te klagen. Loting en een extra ronde voor tennissers van categorie 8 en 9 waren nodig om alle aanmeldingen te kunnen verwerken.

Het toernooi is in trek bij spelers en speelsters uit de Goudse regio, de Krimpenerwaard en Oudewater. "We kunnen echter niet meer dan 250 tennissers kwijt op onze banen. Daarom moeten we wel eens iemand teleurstellen", sprak bestuurslid Wim van Velzen.

Degenen die wel aan de bak mochten, maakten er een leuke tennisweek van. Niettemin moest de organisatie tweemaal uitwijken naar het overdekte sportcomplex van De Heksenmeppers vanwege hevige regen. "Het weer was minder bestendig dan de week daarvoor, maar we mogen niet mopperen", aldud Van Velzen.

In de hoogste categorie (herenenkel 3) ging de eerste prijs naar Tim Geers (TEAN), die in de finale Davy Visser met 6-4, 6-4 versloeg. De uitslag was enigszins verrassend, omdat Geers de laatste jaren louter had verloren van Visser. In het herenenkel 4 was Kjeld Smit (TV Barendrecht) de sterkste. Hij hield Geert Jansen (De Sluipers) er onder.

Het herendubbel 3 werd een prooi voor het Goudse duo Gijs Peelen/Jan-Kees Amesz (TIOD). Schoonhovens succes was er voor Erwin de Graaff en Rokus van der Bas. Zij versloegen het Oudewaterse koppel Erik Stalvord/Stijn Verkleij met 6-3, 7-5. In het damesdubbel 5 lieten Kirsten Koenraad en Rianne Peelen-Bouwman (Be Quick) zien waarom zij als eerste waren geplaatst, Zij versloegen Tamara en Marissa ten Berge van Gouwe Smash met 6-3, 6-1.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden