Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Thomas van Midden werd keurig tweede.
• Thomas van Midden werd keurig tweede. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Thomas van Midden komt net tekort voor titel

  •   210 keer gelezen   Sport

VLIST • Polsstokverspringer Thomas van Midden uit Vlist eindigde zaterdag in zijn woonplaats als tweede tijdens de Hollandse kampioenschappen. Nationaal kampioen Jaco de Groot (Woerden) bleef de thuisspringer 20 cm voor. In de jongens- en meisjescategorie stalen Reinier Overbeek en Demi Groothedde de show.

Het talrijke publiek in Vlist kreeg van de Hollandse springers spectaculaire wedstrijden voorgeschoteld. De thuisspringers Thomas van Midden en Ricardo Faaij zetten in de voorronden afstanden neer van respectievelijk 19.87 en 19.47 meter, die alleen Jaco de Groot (20.07 meter) overtrof.

Zijwind
In de finale maakte de fellere zijwind de springers het verbeteren van de neergezette afstanden bijna onmogelijk. "Ik moet wel tevreden zijn met mijn tweede plaats, alhoewel het vandaag met die verraderlijke wind wel het moment was om de Hollandse titel de grijpen," vertelde Van Midden na afloop.

A-klasser Jos van der Vlist (Benschop) verraste met de zesde plaats. "Prachtig om mij eens te kunnen meten met de topklassers," aldus de 30-jarige Benschoppenaar, die 18.11 meter sprong.

Bij de dames eindigde Kimberly Engelhard uit Haastrecht als derde. Met een afstand van 14.71 kon zij niet op tegen de Oudewaterse fierljepster Dymphie Baas, die met een sprong van 15.55 meter haar IJsselsteinse rivale Wendy Helmes (15.53 meter) nipt voorbleef.

Meisjes
Demi Groothedde (15) zegevierde bij de meisjes met een afstand van 15.65 meter: tien centimeter meer dan de beste dame. "De hele wedstrijd ging ik te snel over," aldus het Jaarsveldse talent. "Ik besloot in de finale de stok een halve meter verder in het water te zetten. Dat pakte goed uit. Ik hoop op 1 september tijdens de NK in het Friese Burgum weer hoge ogen te gooien."

In de jongenscategorie is Benschoppenaar Reinier Overbeek niet te kloppen door zijn leeftijdgenoten. Hij bezit alle schansrecords en is meervoudig Hollands en Nederlands kampioen. Bij de senioren zou hij geen gek figuur slaan met zijn winnende afstand van 19.23 meter. "Ik had nog graag een metertje verder willen springen," merkte hij op. "Degene met de verste afstand krijgt een 'bronzen springer'. Dat is de enige prijs, die ik nog nooit won."

Bij de junioren kaapte Woerdenaar Bas van Leeuwen (18.25 meter) in zijn laatste sprong de Hollandse titel voor de neus weg van thuisspringer Lucas van Eijk (17.65 meter).

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK