Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Jaco de Groot tijdens de Van Vliet Caravans Cup.
Jaco de Groot tijdens de Van Vliet Caravans Cup.

Daniel Cluistra springt persoonlijk record

  •   123 keer gelezen   Sport

LINSCHOTEN • Haastrechter Daniel Cluistra sprong zaterdag tijden de Van Vliet Caravans Cup in Linschoten een persoonlijk record van 19.07 meter.

Hij kan daardoor nog steeds Richard van Bemmel (Utrecht), klassementsleider van de junioren, van de troon stoten in het De Samenwerking-Klassement.  Lucas van Eijk (Haastrecht) en Bas van Leeuwen (Woerden) volgden op gepaste afstand met respectievelijk 18.24 meter en 17.45 meter.

Overtuigen
Op de schansen van Linschoten wisten de Benschopse jongens flink te overtuigen. Alle drie de prijswinnaars kwamen uit het Utrechtse dorp, waarvan Reinier Overbeek met 18.85 meter de beste was. Dennis van Jaarsveld werd verrassend tweede met een persoonlijk record van 16.37 meter. Toptalent Roy Velis wist met 15.92 meter derde te worden en liet een zeer constante wedstrijd zien. De overwinning bij de meisjes was voor Demi Groothedde (Jaarsveld). Haar 14.32 meter was net genoeg om Laura Maaijen (Haastrecht) voor te blijven. Zij sprong al haar zevende persoonlijke record van het seizoen en landde uiteindelijk op 14.06 meter. Lizanne Schilt (Polsbroek) werd derde met 13.55 meter.

Eén na verste sprong ooit
Meest verrassend was Jaco de Groot (Woerden), die de op één na verste sprong ooit maakte. Hij klom op magische wijze een rondje om de stok, waardoor hij over het dode punt wist te komen en 21.93 meter kon springen, goed voor een schansrecord. Omdat deze sprong nog ruim vier meter uit de richting was laat hij zien dat hij in staat is om zijn eigen Nederlands Record van 22.21 meter nog verder aan te scherpen. 

De Groot is met deze sprong al bijna zeker van de zege in het De Samenwerking-Klassement. Het gevecht om de tweede plek is spannender. Wouter van Midden (Vlist) deed goede zaken door 19.72 meter te springen. Zijn broer Thomas van Midden (Vlist) was met 19.95 meter net iets verder en wist de tweede plaats in de wedstrijd te veroveren. Rian Baas (Utrecht) lijkt de enige die Wouter van Midden van een tweede plaats in het De Samenwerking-Klassement af kan houden, echter zal hij ruim twee meter goed moeten maken. 

Dames
Bij de dames won Wendy Helmes (IJsselstein) met 15.34 meter. Hiermee was ze haar eeuwige concurrente Dymphie Baas (Oudewater) voor, want zij noteerde 15.19 meter. Het klassement blijft tot de laatste wedstrijd spannend, aangezien de voorsprong van Dymphie minimaal is. Joriene Baas (Oudewater) werd derde met 14.81 meter.

Aankomende woensdag is in Vlist de ontknoping van het klassement. Op dezelfde schansen wordt zaterdag gesprongen om het Hollands Kampioenschap.
 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK