Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Lopen en zwemmen in en rond 't Wilgerak.
• Lopen en zwemmen in en rond 't Wilgerak. (Foto: Adri Verhoeven)

Theo Kion wint Zwemloop Zilverstad

  •   433 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Het mag geen verrassing heten dat triatleten de Zwemloop Zilverstad in het Schoonhovense openluchtbad 't Wilgerak domineerden.

Ouderkerker Theo Kion van het Krimpense Idejo/TVK was de sterkste op de 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen. Hij finishte in 30.39. Stephan van Eijk uit Waddinxveen zegevierde op de langste afstand. Na 800 meter zwemmen en 8 kilometer hardlopen kwam hij in 44.17 over de streep. De winnaar had precies een seconde voorsprong op Gouwenaar Wout van Catz. De snelste dame was de Belgische Rosanne Malschaert.

Het was de tweede zwemloop van het regionale circuit dat door GoudaSport wordt georganiseerd. Over twee weken staat deze wedstrijd in De Loete in Haastrecht op het programma. Daarna komen Reeuwijk en Gouderak aan de beurt. Organisator Andy Koolmees is tevreden over de animo voor deze duatlon. "Het zijn voor het grootste deel recreanten die zich aanmelden. Voor een aantal is dit de eerste keer. Wellicht krijgen ze de smaak te pakken." Dat gold zeker voor atlete Pauline van Norden, die ooit bootcamp introduceerde in Schoonhoven. "Ik ga dit zeker nog een keer doen."

Zwembadmanager Cor Oskam vond de zwemloop prima passen in de viering van het 50-jarig bestaan van 't Wilgerak. "Sportieve activiteiten zijn een stimulans om vaker te bewegen. Zwemmen en hardlopen kun je ten allen tijde beoefenen zonder verplichting. Dat spreekt mensen aan."

De manager is daarom blij dat de Schoonhovense basisscholen weer de onderlinge zwemwedstrijden gaan houden. Woensdag komen ze tussen 11.00 uur en 13.30 uur in actie.

Pieter van der Laan

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK