Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

SV Lopik krijgt voorwaardelijke straf opgelegd

  •   356 keer gelezen   Sport

LOPIK • SV Lopik doet een oproep aan haar supporters om zich vooral te gedragen tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen BFC in Bussum aanstaande zaterdag. 'Bij een eventueel nieuw incident krijgen we zware sancties opgelegd', meldt het bestuur van de voetbalvereniging nadat het van de KNVB een voorwaardelijke straf kreeg naar aanleiding van de ongeregeldheden op zaterdag 9 juni.

De KNVB deed SV Lopik vanwege de vechtpartijen op en rond het veld na afloop van de wedstrijd tegen Hilversum een schikkingsvoorstel en legde een voorwaardelijke straf op met een proeftijd van één jaar.

'Dit betekent in eerste instantie dat ons eerste elftal aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen BFC in Bussum kan spelen', meldt het bestuur van sv Lopik. 'Het betekent ook dat wij bij een eventueel volgend incident zware sancties krijgen opgelegd. Wij doen dus opnieuw een dringende oproep aan alle leden, vrijwilligers en supporters van sv Lopik om onze spelregels aangaande sportiviteit en respect te respecteren, zodat een incident zoals afgelopen zaterdag nooit meer - op welk sportcomplex dan ook - zal plaatsvinden'.

Lopik speelt zaterdag 16 juni de finale van de nacompetitie - voor promotie naar de tweede klasse - tegen BFC op sportpark Meerweg in Bussum. BFC eindigde op de tweede plaats in de derde klasse C en kwam in de finale van de nacompetitie terecht door overwinningen op DESTO (4-2) en JOS Watergraafsmeer (0-3).

Mocht Lopik de wedstrijd tegen BFC niet winnen, dan krijgt het een herkansing in verband met het terugtrekken van Jong Twente, waardoor in alle klassen vanaf de tweede divisie een extra ploeg promoveert.

Het bestuur tot besluit: 'Vanzelfsprekend heeft het team van Bertus van Schaik veel ondersteuning nodig om een goed resultaat te behalen. Kom dus naar Bussum en steun onze ploeg in de strijd om een plek in de tweede klasse. En vergeet daarbij niet: wees sportief en toon respect voor iedereen die zich op en om het voetbalveld bevindt. Mochten er weer ongeregeldheden ontstaan, dan heeft dit ernstige gevolgen voor SV Lopik. Daarom doen wij een dringend beroep op iedereen!'

bron: http://www.svlopik.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK