• Het startveld bij de 1/8 triatlon.
• Het startveld bij de 1/8 triatlon. Foto: wijntjesfotografie.nl

Edwin Vrieselaar derde op 1/8 triatlon

Sportt 959 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Schoonhovenaar Edwin Vrieselaar (29) verbaasde zichzelf door bij de achtste triatlon in Krimpen aan de Lek derde te worden.

De triatleet uit de Zilverstad verbeterde daarbij zijn persoonlijk record in 1.11.06. "Ik mikte vooraf op een plaats bij de top tien en dat is ruimschoots gelukt. Ik ben voor het vierde achtereenvolgende jaar deelnemer aan dit evenement en ben niet eerder zo hoog geëindigd."

Dat Idejo-TVK atleet Vrieselaar de Belg Jesse van Nieuwenhuyse (1.08.18) en zijn achtervolger Albert de Vries (1.09.41) niet kon bijhouden was geen schande. De Schoonhovenaar had bovendien de pech dat het stuur van zijn racefiets afbrak, waardoor hij geen snelheid kon maken. "Maar ook dan had ik die snelle mannen niet ingehaald. Vooral Jesse was een klasse apart."

De Belg is een goede bekende in het triatloncircuit. Zo won hij reeds drie keer de wedstrijd in Oud-Gastel. Rond de Surfplas raakte hij na het zwemmen op dreef. Hoewel hij als 20ste uit het water kwam, ging hij er op de fiets als een speer vandoor. Bij het lopen vergrootte hij zijn voorsprong op Albert de Vries. "Ik vertrouwde hem niet. Daarom heb ik nog maar even gas gegeven", zei de winnaar na afloop.

Opvallend was de prestatie van de pas 14-jarige Robin Schols. De zwemmer van de Krimpense vereniging De Lansingh eindigde tussen de volwassenen op de elfde plaats. Zijn teamgenoten van Idejo-TVK voorspellen een grote toekomst voor de jonge Capellenaar.

De kwarttriatlon werd gewonnen door Jim Doornbosch uit Hellevoetsluis in 2.04.19.

De organisatie omschreef de weersomstandigheden als 'ideaal'. Vanwege de warmte werden wel extra posten met water ingesteld.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden