Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Elgar Mudde met zijn kinderen op het voetbalveldje in de achtertuin.
• Elgar Mudde met zijn kinderen op het voetbalveldje in de achtertuin. (Foto: wijntjesfotografie.nl)
video

Elgar Mudde sluit carrière in stijl af

  •   keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE • Elgar Mudde (34) speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van FC Perkouw. Met een 1-0 zege op Schoonhoven, en met Mudde als doelpuntenmaker, zwaaide de Perkouwenaar af. Hij wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin.


De linksbuiten van FC Perkouw voetbalt al 28 jaar. Als 'jonkie' kwam hij uit voor de dorpsclub én Spirit, toen er in Berkenwoude te weinig jeugdspelers waren. Ook bij de senioren maakte Mudde een uitstapje naar het Ouderkerkse buurman. De regionale voetballiefhebbers kennen Elgar Mudde als een speler die veel scoort en nooit opgeeft. Zij kwamen graag naar hem kijken.

"Dat was altijd een extra stimulans om extra mijn best te doen," vertelt hij. "De week voor een derby wist je al dat veel supporters bezig waren met zo'n wedstrijd. Als Perkouw dan won, dan had iedereen een aangename dag. Bij verlies was het even slikken, maar na een paar uur was de nederlaag ook wel weer snel vergeten."

"Een van mijn hoogtepunten was het kampioenschap met Perkouw en de promotie naar de derde klasse," vervolgt Mudde. "Ook fantastisch was een trainingskamp met Spirit in Polen op de accommodatie van het nationale Poolse elftal. We mochten gebruik maken van alle faciliteiten. Dit seizoen deden we – na een moeizame start - lang mee voor een prijs, maar kwamen uiteindelijk tekort."

Elgar Mudde blijft aan FC Perkouw verbonden, maar zal het komende seizoen niet veel spelen. Zijn vrouw is compagnon in een kapperszaak en werkt op de zaterdagen. Mudde gaat die dag voor hun kroost zorgen. "We hebben twee kinderen: een meisje van bijna drie jaar en een jongetje van een," zegt de trotse vader. "Ik heb een drukke baan en om meer tijd te krijgen voor mijn kinderen, moet het voetballen eraan geloven. Achterin de tuin heb ik een klein voetbalveldje gemaakt en geloof het of niet: mijn zoontje loopt al met een balletje rond."

Zelf gaat Elgar Mudde 'eventjes' helemaal niets doen. Op donderdagavonden meldt hij zich wel op de training van een lager elftal, maar wedstrijden spelen is er voorlopig niet bij.

"Fysiek zou ik nog wel mee kunnen, maar mijn tijd is echt voorbij," besluit de vertegenwoordiger in verspanende machines. "Het lol hebben op trainingen en voor, tijdens en na wedstrijden zal ik gaan missen. Ik hoor nu tot de oudere garde en verbaas me weleens hoe de jongeren hun sport beleven. Bij mij stond plezier altijd voorop. In de jeugd heb ik geleerd om in groepsverband doelen te bereiken. Vanaf mijn zeventiende maakte ik bij de senioren diverse groepsdynamieken mee. Nu ik gestopt ben ga ik me echt niet vervelen. Ik doe graag klusjes in en om het huis en heb voorlopig genoeg te doen."

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier