• Lekkerkerk hield FC Perkouw in de wedstrijd en kwam niet verder dan 1-1.
• Lekkerkerk hield FC Perkouw in de wedstrijd en kwam niet verder dan 1-1. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nacompetitie loterij voor Lekkerkerk

Sport 737 keer gelezen

LEKKERKERK • Door een 1-1 gelijkspel tegen FC Perkouw is Lekkerkerk veroordeeld tot de nacompetitie. De concurrenten Excelsior R en Leonidas wonnen hun duels wel en speelden zich in veiligheid.

Lekkerkerk moest winnen om het toetje te kunnen ontlopen, maar met de puntendeling kwam de thuisclub uiteindelijk nog goed weg. "We gaven zoveel energie in de eerste helft dat we na een uur helemaal leeg waren. Als we nummer twee hadden gescoord, had FC Perkouw misschien berust in een nederlaag. Nu bleven ze jagen op de gelijkmaker. Toen die viel, moesten we even alle zeilen bijzetten om niet te verliezen", erkende assistent-trainer Hans den Besten. Hij verving hoofdcoach Arian van Herk, die vanwege de geboorte van zijn dochtertje afwezig was.

Lekkerkerk kan zich vanaf 2 juni opmaken voor een mogelijke serie nacompetitiewedstrijden tegen begerige vierdeklassers. Of de formatie van Van Herk/Den Besten bestand is tegen de druk is de vraag. Slechts één van de acht verenigingen komt volgend jaar uit in de derde klasse. "Een loterij", stelde Den Besten. "Daarom ben ik blij dat we vandaag niet hebben verloren. Dit gelijkspel geeft toch enig vertrouwen in een goede afloop."

Wellicht kan Lekkerkerk meer speelminuten beschikken over spits Stan Burggraaf, die langzaam herstelt van zijn brandwonden. 'Burrie' maakte vorige week tegen Excelsior zijn rentree. Toen speelde hij een uur. Tegen FC Perkouw stond hij 70 minuten in het veld, voordat hij vermoeid afhaakte. Hij liet zich voor rust gelden en scoorde de enige treffer van Lekkerkerk. "Ik ben niet in staat om negentig minuten voluit te gaan, maar het gaat steeds beter. Ik ben niet ontevreden over mijn rentree. Ik mis alleen ritme en snelheid."

Voor FC Perkouw zit het seizoen er op. De formatie van trainer Harm Spijker moest het stellen zonder de geblesseerden Elgar Mudde, Ruben de Vries en Pieter-Jan Geneugelijk. Dat was een te grote aderlating voor de bezoekers. De aanval ontbeerde scherpte. Bovendien kreeg Christian Schrader met extra dekking te maken. Lekkerkerk-trainer Den Besten eiste volledige dienstbaarheid en haalde Brian Martens na 25 minuten naar de kant, omdat de situatie hem niet beviel. Vervolgens werd Alex Velsink met de bewaking belast. Dat kostte hem een gele en bijna een rode kaart. Scheidsrechter Lizzy van der Helm streek echter over haar hart. "Ik had hem moeten wegsturen, maar liet hem staan. Dat was een foute beslissing", gaf ze eerlijk toe.

Daar kocht FC Perkouw niks voor, maar ook met het gehavende elftal hadden de bezoekers de winst kunnen grijpen. Het gelijkspel betekent dat Spirit waarschijnlijk de periodetitel grijpt en FC Perkouw na het duel tegen Schoonhoven gezellig afscheid kan nemen van vleugelspits Elgar Mudde en trainer Harm Spijker. Ze zingen een duet in de kantine.