Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bobby Jansen twijfelt over komend seizoen.
• Bobby Jansen twijfelt over komend seizoen. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

DCV wil Bobby Jansen graag behouden

  •   418 keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een betrouwbare doelman vind je niet zomaar. Daarom is het DCV veel waard om Bobby Jansen te behouden.

De 28-jarige goalie heeft aangegeven dat hij er ten minste een seizoen tussenuit wil om enige orde en regelmaat in zijn leven te krijgen, maar definitief is dat besluit niet. "Als ik onder voorwaarden er nog een jaar aan vast kan knopen, valt er te praten. Ik vraag me alleen af of ik wel een uitzonderingspositie wil innemen. Dat is niet eerlijk tegenover de anderen, die wel een heel jaar gas geven. Zoiets kan tijdens een seizoen gaan knellen."

Dat Jansen een belangrijke pion is in de selectie van trainer Ronald Klinkenberg, bewees de Krimpenaar in het treffen met Nieuw-Lekkerland. DCV won met 2-0, maar niet voordat Jansen de rood-zwarten tweemaal stijlvol behoedde voor een tegengoal. "Ik heb vanmiddag lekker gekeept. De vorm is er en ik had er weer zin in."

Als de zon schijnt is het voetballen voor Jansen veel aangenamer. Hij haat de deprimerende wintermaanden en de avondtrainingen op het afgelegen kunstgrasveld. Na een dag hard werken moet hij zich er bijna naar toe slepen. "Dat kunstgras is verschrikkelijk. Je stuitert van links naar rechts. Ik trek dat niet. Ik ben vaak hartstikke moe en voel dan m'n loodzware benen. Ik werk in het bedrijf van mijn vader. De combinatie met het trainen en keepen bij een eersteklasser gaat me tegenstaan. Daarom heb ik in januari al bij de technische staf aangegeven te zullen stoppen. Nu dat moment dichterbij komt, komen de twijfels. Ik weet ook niet of DCV het redt. Ik heb geen zin om bij een tweedeklasser onder de lat te staan."

Hoe dat proces verloopt, moeten de komende weken uitwijzen. Het ziet er naar uit dat DCV in juni uitkomt in de nacompetitie. Hekkensluiter Bruse Boys is bijna gedegradeerd en nummer 11 – SHO – is lastig te achterhalen. Zoals het er nu voorstaat zullen DCV en Nieuwenhoorn met een gedwongen toetje worden geconfronteerd. Als de rood-zwarten dezelfde instelling aan de dag leggen als tegen Nieuw-Lekkerland zouden ze degradatie kunnen ontlopen. Er werd zaterdag voor elke meter gevochten, ook al was het voetbal niet best. Nieuw-Lekkerland miste de scherpte om voluit te gaan. Het seizoen gaat als een nachtkaars uit bij de groen-witten. Stefan Bitter (ex-Spirit) en Marc Kruiper (ex-Schoonhoven) behoorden tot de betere spelers bij de bezoekers.

Toch konden ook zij niet voorkomen dat DCV in de tweede helft de winst greep. Daan van Ingen, het 17-jarige talent van de thuisclub, zorgde voor 1-0, nadat hij een eerdere grote kans om zeep had geholpen. "Dat kon ik dus mooi compenseren." De tweede goal in de slotminuut kwam op naam van invaller Mick Veldhoen. Scheidsrechter Van Vreeswijk negeerde het vlagsignaal van de Lekkerlandse grensrechter, die boos afdroop. Veldhoen had intussen geen moeite om DCV in veilige haven te loodsen: 2-0.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK