Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Leiderstruien voor Groothedde en Overbeek

  •   646 keer gelezen   Sport

JAARSVELD • Demi Groothedde en Reinier Overbeek wonnen zaterdag in Jaarsveld in hun leeftijdscategorie de openingswedstrijd van de Hollandse polsstokcompetitie. Beiden verzekerden zich van de leiderstrui.

Met een afstand van 13.72 meter bleef Demi Groothedde op haar thuisschans de concurrentie voor. "Vorig jaar sprong ik nog bij de dames, maar nu is er bij onze bond, net als in Friesland het geval is, een meisjescategorie," vertelde de Jaarsveldse scholier na afloop. "Bij de dames wordt verder gesprongen. Die uitdaging mis ik nu wel." Bij de jongens was Reinier Overbeek uit Benschop (18.13 meter) ongenaakbaar.

Bij de junioren klasseerde Haastrechtenaar Daniel Cluistra (16.47 meter) zich als tweede achter Richard van Bemmel (Utrecht), die na een sprong van 18.49 meter in het zandbed landde.

In de mannencategorie heeft Nederlands recordhouder Jaco de Groot (22.21 meter) atletiektrainer Pelle Rietveld aangetrokken om zich verder te verbeteren. De Woerdenaar, die spikes met kunststoffen punten droeg voor een snellere sprint naar de stok toe, won de wedstrijd met een afstand van 20.12 meter. Ricardo Faaij (Haastrecht) ging als derde de finale in met een sprong van 18.27 meter. Tijdens zijn finalesprongen kon hij zich niet verbeteren en zakte hij achter de broers Thomas (19.06 meter) en Wouter van Midden (18.75 meter) naar de zesde plaats. "De top-3 zet de stok verder in het water en daar zal ik in mee moeten gaan," analyseerde hij.

Bij de vrouwen zegevierde Dymphie Baas-van Rooijen (15.78 meter), die door de afwezigheid van nationaal kampioene Fabiënne Overbeek, geen concurrentie had.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }