Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Diederijk Deelen: 'Mee zitten in de juiste ontsnapping en dan in de finale toeslaan'.
• Diederijk Deelen: 'Mee zitten in de juiste ontsnapping en dan in de finale toeslaan'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Diederik Deelen gaat voor resultaat in 'thuiswedstrijd' Lekkerkerk

  •   keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE • Eliterenner Diederik Deelen is van plan zich op Hemelvaartsdag in de wielerronde van Lekkerkerk in de kijker te rijden. De Perkouwenaar steekt in een uitstekende vorm en gaat voor een podiumplek.


Om 12.15 uur begint de wielerdag met een wedstrijd voor amateurs en sportklassers. De Waardrennerploeg zal zich in het honderdkoppige peloton vast en zeker willen manifesteren. Na de tijdrit en het criterium voor de vrouwen strijden ruim vijftig eliterenners en beloften in de drukbezochte kermiskoers om de prijzen.

Thuiswedstrijd
Diederik Deelen (26) uit Berkenwoude staat donderdag voor de achtste keer aan het vertrek in Lekkerkerk. Een zesde plaats in 2013 was zijn beste uitslag.

"Dit zie ik als een thuiswedstrijd," zegt de 26-jarige vrijgezel, die werkzaam is als rijwielhersteller bij Slingerland Fietsen in Haastrecht. "Het is een pittig stratenparkoers. Jammer dat de organisatie de afstand ingekort heeft tot 80 kilometer, want voor mij kunnen de wedstrijden niet zwaar genoeg zijn. In klassiekers van 180 kilometer of meer kom ik beter tot mijn recht."

Zo lag hij in de Zuiderzeeronde van 10 april -met start en finish in Dronten- 200 meter voor de streep nog in gewonnen positie. "Jammer genoeg kwamen er nog twee renners over mij heen. In Lekkerkerk zal ik slim moeten rijden om weer in zo'n uitgangspositie te komen. Ik hoop mee te zitten in de juiste ontsnapping en dan moet ik in de finale toeslaan."

Stylist
De Perkouwenaar rijdt in het clubshirt van Westland Wil Vooruit. Dit team komt behalve in de club- ook uit in de topcompetitie. De Ronde van Limburg op 3 juni is een piekmoment voor Deelen. "Ik wil dolgraag de stap maken naar een Continental team, zodat ik een nog aantrekkelijker programma kan rijden," vervolgt de 1.83 meter lange en 67 kilo wegende stylist.

"Mijn klasseringen zijn voor de keuzeheren kennelijk niet goed genoeg om in aanmerking te komen voor zo'n ploeg. Ik geef de moed niet op. Ik heb een trainer, let op mijn voeding en ben net als de profs op trainingskamp geweest in het Spaanse Girona. Dit seizoen wil ik na twee zilveren DK-plakken de districtstitel veroveren. De Nederlandse kampioenschappen, waarvoor ik me al plaatste, zijn op 1 juli in Hoogerheide. Vorig jaar werd ik 25ste. Nu gok ik op een top-10 notering. Daar ga ik alles voor doen. Ik wil niet meer voor spek en bonen meerijden."

Winst in Lekkerkerk zou voor de op-en-top sportman een mooi startpunt zijn voor een glansrijk vervolg van zijn seizoen. "Je moet je blijven ontwikkelen, hè," besluit Deelen lachend. "Ik weet inmiddels alles van e-bikes, maar ik sleutel het liefst aan racefietsen."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier