Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Wie helpt talentvolle judoka om haar doel te bereiken?

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Judoka Yael van Heemst probeert een volgende stap in haar nog jonge carrière te zetten. Dat kan ze echter niet alleen, daar heeft ze (financiële) hulp bij nodig.


De Krimpense is namens de Judobond gekwalificeerd om deel te nemen aan diverse Europese Cadet Cups. Via deze toernooien hoopt ze een plek te veroveren op het EK Judo in juni. "Hoe gaaf zou het zijn als ik daaraan mee zou mogen doen! Helaas zijn de Europa Cups en stages erg duur. De judobond vergoedt deze kosten niet, waardoor je het hotel, eten en reiskosten zelf moet betalen. Gemiddeld kost elke Europa Cup, inclusief stage, 500 euro. Dit wordt mijn vierde dit seizoen, dus reken maar uit…"

Dit komt nog bovenop terugkerende kosten als contributies voor lidmaatschappen, extra schoolbijdragen vanwege Yaels topsportklas, nationale toernooien, binnenlandse stages en niet te vergeten aanschafkosten voor judopakken en overige materialen. "Die zijn ook allemaal voor eigen rekening, maar wel noodzakelijk om mijn doel te bereiken."

Via haar crowdfunding-account op 'Talentboek' vraagt de sympathieke en gedreven Krimpense om haar te steunen met een donatie. "Hiermee houd ik kans om het EK te halen. Écht, alle beetjes helpen…" Als tegenprestatie doet Yael nog meer haar best. "En daarnaast houd ik donateurs natuurlijk graag op de hoogte van alle ervaringen die ik mede dankzij hen opdoe."

Yael, die op haar zesde begon bij JudoClub Krimpenerwaard, heeft inmiddels 125 toernooien (!) gewonnen, waaronder het grootste jeugdjudotoernooi van Europa: het Dutch Open Espoir in Eindhoven. Haar grote droom is om later voor Nederland naar de Olympische Spelen te mogen.

De 16-jarige VWO-leerlinge zit in (topsport)klas 4 van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam. Yael werkt zeven trainingen per week af, waaronder één judotraining op Papendal (Arnhem) en twee krachttrainingen.

Wie haar een handje wil helpen om haar doel te bereiken: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/judo/helpt-u-mij-op-weg-naar-de-europese-kampioenscha.html

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten