• Cabauw had geen moeite met Gouderak: 7-0.
• Cabauw had geen moeite met Gouderak: 7-0. Foto: wijntjesfotografie.nl

Ook Cabauw veel te sterk voor Gouderak: 7-0

Sportt 810 keer gelezen

CABAUW • Cabauw won zondag vrij eenvoudig met 7-0 van hekkensluiter Gouderak.

In de eerste minuut voorkwam Gouderak-doelman Stef Hoogendoorn een snelle achterstand met een fraaie redding. Cabauw, dat duidelijk de betere ploeg was, slaagde er niet lange tijd niet in een bres te slaan in de Gouderakse defensie. "Eerst dacht ik nog dat het Cabauwse feest van de avond ervoor bij een aantal van mijn spelers in de benen zat, maar dat viel gelukkig mee," grapte Cabauw-trainer Mo Duzgun.

Zijn pupil Osman Aslan brak de wedstrijd open. Hij soleerde het zestienmetergebied binnen, maar werd voor hij uit kon halen onderuit gekegeld. Nick Nagel velde vanaf elf meter het vonnis. Kort daarna krulde Nagel de bal in een keer uit een hoekschop over de verbouwereerde sluitpost Hoogendoorn heen.

In de tweede helft stelde Cabauw orde op zaken. Het publiek, dat het eerste dameselftal kampioen had zien worden en was blijven hangen om het jonge Cabauwse team aan te moedigen, kwam aan zijn trekken. Vanaf de aftrap bracht Tom van Dijk uit een voorzet van Nik Jongbloed de marge op drie en was het gedaan met Gouderak.

Jongbloed nam de vierde Cabauwse treffer voor zijn rekening. Osman Aslan, Rutger de Lang en Matthijs Vermondt maakten de zevenklapper compleet.

Op woensdagavond 9 mei speelt Cabauw op eigen veld het inhaalduel tegen Hillegersberg. "We doen aardig mee in de derde periode, maar rekenen ons niet rijk met duels tegen Hillegersberg (9-5), Blijdorp (13-5) en ESTO (20-5)," aldus Duzgun.

Voor Gouderak, dat pas één wedstrijd won, staan de laatste wedstrijden in het teken van het afscheid van het zondagvoetbal.