Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie

Benschop moet nog even geduld hebben

Sport 403 keer gelezen

BENSCHOP • Koploper Benschop versloeg zaterdag Maarssen met duidelijke cijfers: 4-0. De enige overgebleven concurrent Focus'07 uit Culemborg, dat in Utrecht gelijkspeelde tegen Desto, staat met nog vier duels te gaan op twaalf punten. De titel kan de Benschopse zaterdagderdeklasser niet meer ontgaan.

Benschop rekende weliswaar na een doelpuntloze eerste helft af met laagvlieger Maarssen, maar de tussenstanden bij de wedstrijd Desto-Focus'07 waren nooit hoopgevend. 'Jammer, dan aankomende zaterdag maar in Maarssenbroek', luidde de teneur langs de lijn.

Benschop gaf Maarssen geen schijn van kans. De opbouw van de gasten werd meteen verstoord door de aanvalslinie, bestaande uit de behendige Jonathan Antonio, de snelle Patrick Maton en alleskunner David Verweij. Maarssen kon niet anders dan de lange bal spelen en dat was geen probleem voor de Benschopse defensie. De thuisclub speelde risicoloos, maar in de omschakeling trok het alle registers open. Zo stuitte Maton na een doorkopbal van Verweij op de pas 17-jarige Maarssen-doelman Shane van Zanten. Maarssen kreeg welgeteld een kans. Sven van Vuuren kopte de bal in de handen van Mitchell van Oort.

In de tweede helft opende Stef Elings koppend de score, waarna Patrick Maton met een intikker de marge op twee bracht. "De voorzet van David Verweij was op maat," oordeelde Maton na afloop. "Die kans was niet te missen."

Nogmaals Maton en Verweij - vanaf de penaltystip - bepaalden de eindstand op 4-0.

Deze uitslag was de juiste afspiegeling van het krachtsverschil, maar toch spelen de Benschoppenaren met gemengde gevoelens. De afgelopen weken incasseerde de dorpsclub fikse tegenslagen. Binnen enkele dagen overleden de vaders van de basisspelers Patrick Maton (21) en Niels Beeres (28). De droefenis was groot.

Benschop had uitstel kunnen vragen van zijn verplichte competitiewedstrijden, maar na overleg met de familie van de overledenen werd toch gespeeld. "Ik heb nog nooit meegemaakt, dat zo kort na elkaar twee ouders van spelers kwamen te overlijden," keek Niels Beeres na afloop terug op een hectische periode. "En dan is een van hen mijn eigen vader. Voorafgaande aan de bekerwedstrijd tegen Jos Watergraafsmeer had mijn pa nog een lunch samengesteld voor de selectie en begeleiding. Twee dagen later vond ik hem dood in mijn ouderlijk huis. Hij was gek van voetbal. Mijn vader kende alle spelers van het team persoonlijk."

Niels Beeres en Patrick Maton, die kort daarna afscheid moest nemen van zijn vader, werden zeer goed door de spelersgroep opgevangen. Beeres: "Door te spelen kan ik mijn gedachten verzetten. We gaan de titel voor mijn vader en die van Patrick binnenhalen en willen vervolgens uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden