Lekkerkerk zet stap richting handhaving

Sport 584 keer gelezen

LEKKERKERK • Derdeklasser Lekkerkerk heeft ruimer zicht op directe handhaving. De formatie van Arian van Herk won in eigen huis met klinkende cijfers (4-0) van het Schiedamse HBSS.

De basis voor de grote overwinning werd in de eerste helft gelegd, want HBSS bracht veel te weinig tegen een hard werkend en vechtend Lekkerkerk. Nog voor rust was het 2-0. Lekkerkerk-middenvelder Martijn de Jong tekende voor beide treffers.

Na wat omzettingen in de rust rechtte HBSS weliswaar de rug, creëerde het kansen maar werd er geen enkele benut. Uit de counter sloeg de thuisploeg via Senna van de Bosch en Alex Velsink nog tweemaal toe: 4-0.

"We hadden te maken met een beter voetballende tegenstander, maar wij waren slagvaardiger", stelde een tevreden trainer Arian van Herk.

Overigens blijven Excelsior R (winst op koploper Kethel Spaland) en Zestienhoven (zege op Zwarte Pijl) in het spoor van Lekkerkerk.

Zijn collega van HBSS was teleurgesteld. "We hadden een totale off-day."