• Daan van Ingen pendelt tussen JO17-1 en het eerste.
• Daan van Ingen pendelt tussen JO17-1 en het eerste. Foto: wijntjesfotografie.nl

DCV-talent Daan van Ingen klopt op de deur

Sport 1.130 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Hij geldt als één van de grootste talenten van DCV en maakte tegen Kloetinge onlangs zijn competitiedebuut in de hoofdmacht. Daan van Ingen is amper 17 jaar en heeft inmiddels een reuzenstap gezet. Van de B1 rechtstreeks naar het eerste elftal is niet iedereen gegeven.

Maar de nood is hoog bij de eersteklasser uit het Waalplantsoen en trainer Ronald Klinkenberg is bovendien van mening dat de rookie rijp is voor seniorenvoetbal. "Hij is fysiek sterk en er zit een goede kop op. Daan voetbalt heel volwassen voor zijn leeftijd. Het lijkt alsof hij al enkele seizoenen met het eerste meedraait. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat we dit talent over de kling jagen. We laten hem proeven aan de eerste klasse, maar doseren zijn inbreng. Het moet niet te gek worden. Hij moet nog langer mee", aldus Klinkenberg.

Het betekent in de praktijk dat Daan van Ingen bij het team onder 17 jaar (voorheen B1) zijn kwaliteiten kan laten zien en er desgewenst een beroep op de jonge aanvoerder wordt gedaan. Daarnaast krijgt hij enige speeltijd tijdens oefenwedstrijden van DCV. "Ik heb er daarvan nu vijf gespeeld", zegt de jongeling, die vanwege griep even niet in beeld was. "Sinds 2 januari pendel ik heen en weer tussen het eerste en jongens onder 17 jaar. Het is inderdaad de vraag of je dat kan volhouden. Het jeugdbestuur overlegt daarover met de technische staf. Ik hoor wel wat daar uitkomt."

Daan, havo-4 scholier aan het Krimpenerwaard College, maakt zich er niet druk om. In het juniorenteam heeft hij het naar zijn zin. DCV onder 17 heeft de eerste helft van het seizoen prima resultaten geboekt, zowel in de beker als in de competitie.

"De onderlinge sfeer is perfect. Voor mij is het wel lekker om met leeftijdsgenoten te spelen. Sommige teamgenoten ken ik al vanaf de F8. In het eerste sta je opeens tegen bomen van kerels. Niet dat ik me er veel van aantrek, maar je moet wel snel handelen. Anders ga je op de schop. Dat veel hogere tempo is het grootste verschil. De vraag hoe het verder moet, heb ik mezelf ook gesteld. Het is een dilemma. In het eerste spelen is natuurlijk een droom van elke junior. Ik weet niet goed hoe ik mijn programma het beste kan invullen. Daarom wacht ik de ontwikkelingen rustig af."

In de wedstrijd tegen Kloetinge bewees Daan dat hij het hogere niveau aankan. Hij speelde op de '10', vlak achter de spitsen, en zorgde regelmatig voor gevaar.

"Het ging heel redelijk, ook al was ik wat slordig aan de bal. Ik kreeg nog een scoringskans, maar de keeper reageerde op het laatste moment. Een doelpunt bij m'n debuut was uiteraard helemaal mooi geweest, maar alles op z'n tijd."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden