• Colin den Otter is weer thuis aan de Tiendweg.
• Colin den Otter is weer thuis aan de Tiendweg. Foto: wijntjesfotografie

Colin den Otter (Dilettant): 'Geen spijt van keuze voor zekerheid'

Sport 2.382 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK  • Je kan natuurlijk blijven dromen van een loopbaan als profvoetballer, maar als de slagingskans klein is, moet je de balans opmaken.

Dat deed Colin den Otter (17) als tweedejaars B-junior bij Excelsior. Hij besloot de voetbalopleiding op Woudestein op te geven voor een baan als loodgieter bij Mijnlieff in Krimpen aan de Lek, toevallig ook sponsor van derdeklasser Dilettant. Het wekte dan ook geen verbazing dat het jonge talent zich begin dit seizoen meldde bij de rood-witten. En hij heeft het prima naar zijn zin.

"De meeste teamgenoten zijn veel ouder, maar er is weinig onderscheid. De teamgeest is groot en dat zie terug aan onze positie op de ranglijst. Het is het gevolg van een collectieve prestatie."

Colin speelde al in zijn vierde levensjaar bij Dilettant. "Dat was bij de kabouters, een competitie voor de allerkleinsten. In de D-pupillen werd ik gescout en verkaste naar de Feyenoord-amateurs. Vorig seizoen stapte ik over naar de B-junioren van Excelsior en nu ben ik weer thuis aan de Tiendweg. Dat voelt goed. Ik kon mijn opleiding tot loodgieter niet langer combineren met vijf doordeweekse trainingen. Dan moet je een keuze maken. De druk is groot bij een betaald voetbalorganisatie. Bij een amateur gaat alles meer ontspannen. Ik had eerder stage gelopen bij Mijnlieff en kon nu een vaste baan krijgen. Daarom heb ik toegehapt. Ik spaar voor het behalen van mijn rijbewijs en hoop daarna met een busje zelfstandig de klanten langs te gaan."

Bij Dilettant speelt de jongeling vlak voor de verdediging. Op de '6' dus en dat bevalt hem prima. "Ik speelde bij Excelsior net achter de voorhoede op '10', maar ik heb toch liever meer tegenstanders voor me. Dan heb ik meer tijd en overzicht."

De 17-jarige regelneef is niet geheel tevreden over zijn huidige inbreng. "Ik speel nog niet constant genoeg. Soms ben ik wat onzichtbaar in de opbouw. Ik moet dus meer uit mijn schaduw komen. In het schakelen tussen verdediging en aanval ligt mijn kracht, maar daarvoor is onze opbouw nog niet stabiel genoeg. En het hanteren van de lange bal is voor een middenvelder een gruwel. Daar krijg je vooral een stijve nek van."

Colin scoorde dit seizoen slechts een keer: in de openingswedstrijd tegen Lekkerkerk. "Dat was één van m'n betere wedstrijden. Zo wil ik het hele jaar spelen. Of dat lukt is de vraag. De tweede seizoenshelft zou wel eens stroever kunnen verlopen voor Dilettant. Tegenstanders willen nu van ons winnen. Ach, veel druk kennen we niet en een periodetitel hebben we al op zak. Een plaats in de top is ook prima. Kampioen worden is geen must. Daar hoor je niemand over."

Colin den Otter moest zaterdagmiddag tegen Schoonhoven verstek laten gaan vanwege een onwillige bilspier.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden