Dilettant in matig duel langs Schoonhoven

Sport 722 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een benutte strafschop door Marnix van den Adel in de zevende minuut betekende een 0-1 zege voor Dilettant op Schoonhoven.

Daarmee kreeg de nummer 2 uit de derde klasse C twee punten teveel, want een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

De penalty werd door Schoonhoven fel betwist, maar scheidsrechter Brouwer negeerde het vlagsignaal van de Schoonhovense grensrechter Ooms toen Jesper van den Adel werd aangespeeld en aangetikt. De elfmetertrap werd daarna feilloos ingeschoten.

Schoonhoven probeerde daarna de achterstand ongedaan te maken, maar de luttele kansen in het belabberde duel werden door de blauw-witten verprutst. Voor rust had Redouan Adoudy de mogelijkheid om het doel van Dilettant te vinden en vlak voor tijd miste Shahram Omary een fraaie kans.

Dilettant kwam daardoor ongeschonden uit de strijd. Wel viel aanvoerder Mark Offerman met een enkelblessure uit. Datzelfde gold voor Schoonhoven-aanvaller Rogier Peltenburg.