• Judoka Dianne Stolk met haar trainer Daniël Ratzon.
• Judoka Dianne Stolk met haar trainer Daniël Ratzon. Foto: wijntjesfotografie.nl

Judoka Dianne Stolk gerijpt na stage in Israël

Sportt 1.501 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een stage van een half jaar in Israël moet z'n vruchten af gaan werpen. Judoka Dianne Stolk (18) meent dat ze veel van dat avontuur heeft opgestoken.

Hoewel de techniek tijdens de sessies enigszins naar de achtergrond verdween, deed ze veel ervaring op met oefengevechten met leden van de nationale Israëlische selectie. "Dat maakt me een completere judoka", zegt de Krimpense troef van JCK. "En dat is een voordeel."

Dianne Stolk lastte in 2017 een pauze in nadat ze haar vwo-diploma aan het Revius College in Rotterdam had behaald. Het buitenland lonkte. Bovendien wist ze niet goed of ze direct een passend vervolg aan haar opleiding moest geven. "Ik twijfelde tussen het leger, bewegingswetenschappen en fysiotherapie. Die keuze heb ik dus een jaar vooruit geschoven."

NK
Hoever ze met judo reikt, zullen de komende twee jaar moeten uitwijzen. Dianne komt uit in de categorie tot 21 jaar in de gewichtsklasse onder 63 kilo en hoopt in maart het podium te halen tijdens de Nederlandse kampioenschappen. "Dat is in ieder geval de doelstelling. Als dat dit jaar niet lukt, heb ik in 2019 een herkansing."

Aan haar trainingsarbeid zal het niet liggen. Dianne Stolk traint tweemaal per week bij de talenten in Hoogvliet onder leiding van Van den Elshout, wordt één dag onder handen genomen door haar coach Daniël Ratzon van JCK en krijgt twee keer onderricht van Nick Peperkoorn, sportinstructeur van het Korps Mariniers. Vijf keer anderhalf uur en tussendoor ook nog assisteren bij het lesgeven aan kinderen. "Dat hakt er inderdaad aardig in, maar dat geldt ook voor mijn concurrenten. Je moet investeren in jezelf en doelen stellen."

Laatbloeier
Dianne Stolk is een laatbloeier. Pas op haar elfde levensjaar meldde ze zich met haar buurmeisje bij Judoclub Krimpenerwaard. Onder leiding van Ratzon kreeg Stolk meer grip op techniek en tactiek. Ze won het Zuid-Hollands kampioenschap onder 18 jaar en eindigde tijdens de twee laatste nationale kampioenschappen op de negende en zevende plaats. Dan gaan nog niet alle deuren voor je open, maar Dianne Stolk zal zeker een poging wagen om de ladder op te klimmen. "Het valt alleen niet mee om me in kleine toernooitjes voor te bereiden. In mijn klasse zijn weinig tegenstanders. Er staat eind januari een wedstrijd op de agenda, maar ik ben benieuwd of er voldoende inschrijvingen zijn."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden