Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Thor droogt apathisch Dosko af; belangrijke zege VC Krimpen

Sport 764 keer gelezen

regio • Als het menens is, heeft Dosko geen schijn van kans tegen streekgenoot Thor. De volleybalheren uit Stolwijk kunnen slecht met spanning omgaan en hadden niets in te brengen tegen de lepe Bergambachtenaren, die in een volgepakte Stolp met 0-4 wonnen: 12-25, 17-25, 18-25 en 32-34.

Wat Dosko bezielde om opeens met een libero te gaan spelen, weten alleen de trainers. Feit is  dat een extra defensieve post een averechts effect had en bepaald geen teken van zelfvertrouwen was. "De pass was de laatste weken minder. Vandaar deze maatregel", legde Dosko-speler Johan Verdoold na de oorwassing uit. "We kwamen geen moment in ons spel. We hebben dit seizoen slechts drie keer verloren en daar zaten twee nederlagen tegen Thor bij. Dat zegt genoeg."

De Bergambachtenaren gaven meteen gas en waren vooral via de middenaanvallers Arend van der Pauw en Jens Anker een plaag voor het apathische Dosko. Daarnaast wisselden de buitenaanvallers van Thor harde klappen af met sluwe steekballetjes, waardoor de Stolkse formatie bleef zoeken naar het juiste antwoord. Dat kwam pas in de vierde set toen Thor de overwinning reeds binnen had. Opeens zag je iets van Dosko's vermogen om strijd te leveren.

De teams stonden vooraf vrijwel op gelijke hoogte in de promotieklasse. Het lukte de thuisclub echter niet een punt te redden. Thor liet het matchpunt lopen (21-24), maar toonde daarna veerkracht door met 32-34 de maximale score op het wedstrijdformulier te zetten.

Thor-aanvoerder Jurri-Jan Rijkaart slaakte in dubbel opzicht een zucht van verlichting. Zijn hoogzwangere echtgenote stelde de bevalling nog even uit, waardoor hij in de streekderby van de partij kon zijn. "Ik had dit niet willen missen."

VC Krimpen 
In de strijd om lijfsbehoud boekten de mannen van City Lens/Krimpen in de eerste divisie een belangrijke overwinning. Directe concurrent Velo uit Wateringen werd in sporthal De Boog met 3-1 verslagen, waardoor de formatie van trainer/coach Wim Bruijn weer wat opgeluchter kan ademhalen.

Het zag er overigens niet meteen naar uit dat Krimpen punten zou vergaren, want Velo greep de eerste set met 21-25. Daarna werden de toeschouwers verwend met vechtvolleybal waarbij VCK steeds als winnaar tevoorschijn kwam: 28-26, 25-21 en 25-21. Het damesteam van Krimpen had ook de smaak te pakken en droogde V=Volley af met 4-0. De setstanden waren 25-19, 25-23, 25-17 en 25-19. Daarmee was het feest compleet.

Of Eetcafé 't Centrum/Thor het gaat redden in de tweede divisie is de vraag. Tegen Spivo uit Spijkenisse gingen de Bergambachtse volleybalsters met 3-1 onderuit en dat was een lelijke tegenvaller. Thor is teruggevallen naar de tiende plek.

De dames van Voleco hebben wel hun draai gevonden. Zij versloegen nummer twee VCN 4 in Capelle aan den IJssel met 2-3 na een wisselend verloop: 11-25, 25-23, 19-25, 25-11 en 9-15.

De dames van Dosko waren net als de heren de weg kwijt. Tegen het weinig imponerende VCS werd het 1-3. Het enige verschil was dat zij wel de vierde set wisten te winnen: 24-26, 18-25, 17-25 en 25-13.

Ook DOS probeert het vege lijf te redden. De hekkensluiter had kansen in sporthal De Meent om Nesselande te bedwingen en nam een 2-1 voorsprong, maar de vierde set leverde uiteindelijk een 21-25 nederlaag op. Daarna kwam de Schoonhovense formatie ook in de vijfde set tekort: 2-3.

De ambities van de heren liepen een deuk op door de 1-3 nederlaag tegen het laaggeplaatste VTC Woerden 2.

Pieter van der Laan
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden