Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Ammerstol went snel aan zaterdagvoetbal

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • De vrees dat Ammerstol met een samenraapsel het lachertje van de vierde klasse zou worden, lijkt vooralsnog ongegrond. De huidige selectie heeft voldoende kwaliteit om zich te ontwikkelen tot stabiele middenmoter. Ondanks de 1-3 nederlaag tegen CKC staat er een hechte groep, die zich niet wil laten wegblazen door de tegenstanders.


Trainer Rieny Looren de Jong heeft een selectie van achttien spelers en kan daar vooralsnog redelijk mee uit de voeten. "Ik had vanmiddag vier wisselspelers tot mijn beschikking. Dat is niet verkeerd. In principe trainen we twee keer per week. Wie een keer overslaat, zit op de bank. Dat is de afspraak."

Elftalleider Ben de Lange had een groot aandeel in het voortbestaan van de hoofdmacht. Hij kreeg enkele oud-gedienden als Guido de Gruijter, Michiel van Vliet en Etienne Niestadt zover dat zij aanhaakten bij het eerste. Niestadt bracht bovendien bij zijn rentree zijn Irakese buurman Maher el Kahabi mee. "Hij vertelde tijdens een verjaardag dat hij in Kirkurk had gespeeld. Dat wilde ik wel eens zien."

De bebaarde buitenspeler is de Nederlandse taal nog niet machtig, maar is het voetballen niet verleerd. Hij moet nog wel wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Bloed
Looren de Jong had voldoende Ammerstols bloed in de aderen om na het vertrek van Rob Kool in de trainersvacature te voorzien. Zijn kinderen voetballen bij ASV en hij fluit regelmatig een wedstrijd bij de junioren. "Ik laat deze club niet in de steek."

De oefenmeester verwacht geen wonderen van zijn ploeg, maar hoopt niettemin op een redelijk resultaat. Daarvoor zal hij nog wat moeten schaven en polijsten. "De spelers hebben de wil om er iets van te maken. Ook tegen het technisch betere CKC gaven ze niet op. Met een beetje geluk hadden we met een 2-2 gelijkspel van het veld gestapt. Nadat we deze mogelijkheid misten, werd het meteen 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Maar ik ben niet ontevreden over het geboden spel. Het moet alleen met meer rust worden uitgevoerd. Door de haast kon CKC steeds tijdig ingrijpen. Eerlijk gezegd was deze tegenstander sterker, maar ook van een betere tegenstander hoef je niet te verliezen. Dat is het leuke en onvoorspelbare van sport."

De overstap naar de zaterdag is voor een stokoude zondagclub als het betreden van ijskoud water. Niettemin went Ammerstol snel aan de gewijzigde weekendindeling. "We zijn alleen steeds een uur later thuis dan op zondag", lacht bestuurslid Erwin den Hartog. "Het eerste elftal begint nu om drie uur in plaats van twee uur. Na afloop praat je nog wat na en dan is zo zes uur. We hebben daarom de klok uit de bestuurskamer verwijderd. Dat hoef je niet steeds te kijken of je naar huis moet."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier