Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De accommodatie in Jaarsveld zal de 26e zeker volstromen met publiek.
• De accommodatie in Jaarsveld zal de 26e zeker volstromen met publiek. (Foto: polsstokvereniging Jaarsveld)

Schansen Jaarsveld decor van NK polsstokverspringen

  •   370 keer gelezen   Sport

JAARSVELD • De polsstokken van de beste springers uit Holland en Friesland staan zaterdag 26 augustus in het Jaarsveldse water voor de grootste wedstrijd van het jaar: het Nederlands Kampioenschap.

Voor de 15e keer in de historie van de vereniging vormt de polsstokaccommodatie in Jaarsveld het decor voor deze topwedstrijd.

Exact 45 jaar geleden werd hier het eerste Nederlands Kampioenschap georganiseerd. "Het was één van de mooiste wedstrijden die ik me kan herinneren", vertelt Bert Koetsier, voorzitter van de Jaarsveldse vereniging. "De dijk was volledig gevuld met publiek: maar liefst 5.000 toeschouwers waren getuige van deze wedstrijd. Voor de winnende sprong zal tegenwoordig veel verder gesprongen moeten worden. 45 jaar geleden werd je kampioen bij de senioren met een afstand van 15.44 meter, tegenwoordig zal je zeker vier tot vijf en misschien zelfs zes meter verder moeten springen om de wedstrijd te winnen."

In alle categorieën belooft het een spannende wedstrijd te worden. Er wordt dit seizoen ontzettend ver gesprongen, zowel in Holland als in Friesland. Maar liefst tien springers wisten afgelopen maanden de 20-meter grens te passeren. Eind juli werd tijdens het NFM het Nederlands jongensrecord verbroken door Reinier Overbeek (19.81 meter). Tijdens het Hollands Kampioenschap in Zegveld wist Jaco de Groot als eerste springer ooit de 22-meter grens te slechten. Met een nieuw Nederlands record van 22.21 meter op zijn naam is hij zeker een van de favorieten.

Koetsier vraagt zich af waar de grenzen liggen. "Zullen ook tijdens de meest prestigieuze wedstrijd van het polsstokseizoen, het Nederlands Kampioenschap, opnieuw springers in staat zijn om records te laten sneuvelen? Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden", weet hij zeker.

Het NK Polsstokverspringen gaat zaterdag 26 augustus vanaf 14.00 uur van start op recreatieterrein Salmsteke in Jaarsveld. Er is voldoende parkeergelegenheid en de entree is gratis.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }